Ingezonden persbericht


Persbericht

LOUNGIN 2007

Gediscrimineerd, geweigerd, onterecht of ongelijk behandelt? Ben jij alle vooroordelen en Discriminatie zat? Laat dan je stem horen tijdens "LOUNGIN 2007"!

In het kader van het Europees jaar voor gelijke kansen organiseert Stichting Kicky een reeks debatten, genaamd LOUNGIN 2007. LOUNGIN 2007 is een debat voor jongeren waar prikkelende stellingen, sketches en onderwerpen zoals vooroordelen en discriminatie belicht en besproken worden. Tevens kunnen jongeren zichzelf laten informeren en zichzelf uiten. LOUNGIN 2007 is voor jongeren van alle culturen die geïnteresseerd zijn in veranderingen en ontwikkelingen in de samenleving. Een informeel debat, zonder verplichtingen, mét muziek én vermaak: dat is LOUNGIN. Het eerste LOUNGIN 2007 debat vindt plaats op zondag 14 oktober 2007 in het WMDC (World Music & Dance Centre).

Ongelijke behandeling op grond van leeftijd, sekse, geloofs- of levensovertuiging, ras, seksuele voorkeuren, handicap of afkomst is bij wet verboden. Het mag niet, dus doen wij dat niet hier in Nederland. Deze wet is prachtig in theorie, maar weerbarstig in praktijk.

Het gebeurt dagelijks dat mensen onterecht worden behandeld op basis van de bovenstaande gronden. Iedereen verdient een kans op een menswaardig bestaan, waar ook ter wereld. Niemand verdient het om anders of ongelijk behandeld te worden, puur en alleen vanwege het feit hoe oud je bent, je geslacht, het geloof dat je al dan niet aanhangt, de Roots die je hebt, je seksuele geaardheid of beperking.

De bezoekers kunnen naast het debat ook genieten van diverse muziek optredens en de beste Lounge sounds. In combinatie met het debat zal het muzikale programma zorgen voor een informele en ontspannen sfeer tijdens LOUNGIN 2007.

Ooit geweigerd bij een discotheek? Onterecht behandeld op je werk of op school? Gediscrimineerd vanwege je afkomst, leeftijd of ras? Of maak jij ook wel eens een "grapje" over iemand over iemand met andere Roots? Vooroordelen en Discriminatie komen dagelijks voor en zijn niet aangeboren, maar aangeleerd!

Ben jij tegen ongelijke behandeling?

Sit back relax & speak ur mind @ loungin 2007!

LOUNGIN 2007 is op eigen risico, heb je geen eigen mening en kom je niet voor je rechten op dan ben je hierbij gewaarschuwd!

Datum: zondag 14 oktober 2007

Tijd: 15.00 -19.00 uur

Locatie: WMDC, Pieter de Hoochweg 125, Rotterdam

Toegang: gratis

Meer informatie op: www.loungin2007.nl

Volgende LOUNGIN 2007 editie: zondag 25 november 2007



Ingezonden persbericht