Mimo - Een familievoorstelling over het bijzondere van belevenissen


Première: zondag 14 oktober -14.30 uur, Jeugdtheater De Krakeling Amsterdam

AMSTERDAM, 20071010 -- Teatro Munganga speelt de familievoorstelling Mimo. Dikke, dunne, stille en lawaaierige herinneringen razen door het hoofd van Mimo. Hij koestert ze niet allemaal, sommige herinneringen zijn opdringerig en willen uit zijn overvolle hoofd springen. Dat maakt Mimo onrustig. Mimo wil een plek vinden waar hij al zijn herinneringen kan bewaren. Hij gaat op reis. Met de voorstelling Mimo reis je mee in zijn poëtische dagdromen. Zal hij al zijn gedachten een juiste plaats kunnen geven? Mimo is de nieuwe voorstelling van Teatro Munganga. Speeldata & info: www.munganga.nl

Met Carlos Lagoeiro, artistiek leider en acteur in samenwerking met Marion Hoekveld, beeldend kunstenaar. Het is een ontmoeting tussen theater en beeldende kunst in een tekstloze voorstelling gemaakt voor iedereen vanaf 6 jaar. De voorstelling is te zien vanaf september 2007 tot april 2008 in diverse theaters door geheel Nederland.

Boom der herinneringen
Kinderen en volwassenen kunnen naar de voorstelling in Jeugdtheater de Krakeling
(Res.: 020-624 51 23) een klein attribuut meenemen met een passend verhaal. Die worden tentoongesteld in `De Boom der herinneringen' in de foyer van het theater. Na afloop mag iedereen zijn herinnering weer mee naar huis nemen.

Teatro Munganga
Teatro Munganga is in 1987 opgericht door Carlos Lagoeiro en Cláudia Maoli. Beide zijn afkomstig uit Brazilië en maken opmerkelijk totaaltheater. Teatro Munganga mengt emotie, expressie, spel, muziek, dans, poppen, verrassende decors en humor om verhalen te vertellen die zowel de poëzie als het magische van het dagelijkse bestaan belichten. MUNGANGA (spreek uit: moen-gang-gaa) is een Braziliaans-Afrikaans woord. Het betekent gezichten trekken, dansen met grote gebaren, plotselinge komische bewegingen maken, om indruk te maken of om te ontroeren.





Teatro Munganga