Duurzaam koken, monniken in Birma en religieuzenprijs


RKK Het Klooster op locatie in Stoutenburg

STOUTENBURG, 20071011 -- Natasja van den Berg schreef vier jaar geleden het boek `Praktisch Idealisme', met tips om de wereld te verbeteren door bij jezelf te beginnen. Duurzaamheid en klimaatneutraal zijn hippe termen en daarom schuift Van den Berg aan tafel aan in de kloosterkeuken van het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg om met bewoner Marco Ganzeman en kok Connie Nagtzaam van gedachten te wisselen over de zin en onzin van duurzaam voedsel.

"We hebben heel veel geld in dit land, dus dat kan geen reden zijn om niet over te stappen", constateert Van den Berg. "Maar daarvoor moeten supermarkten ons wel helpen door écht bewuste producten aan te bieden. En niet dat halfslachtige `Ik kies bewust-logo' voor minder vet in bepaalde patat." Natasja van den Berg pleit voor een label op producten. "En dan moeten we niet wachten tot er vraag voor zou zijn..."

Verder in Het Klooster een ontmoeting met Maartje Romme, zij ontvangt voor haar werk inzet voor drugsverslaafden binnenkort de eerste `religieuzenprijs' en in Het Kloosterspoor brengt verslaggever Erika Mannink een bezoek aan het Boedhistisch Centrum in Amsterdam om te kijken hoe het contact met de demonstrerende monniken in Birma verloopt.

RKK Het Klooster, zondag 14 oktober, 12.00 - 14.00 uur, Radio 5
Een kleurrijke selectie van inspirerende verhalen, boeiende publicaties en hartverwarmende muziek.
www.katholieknederland.nl/klooster





Ingezonden persbericht