Ingezonden persbericht


Nieuws op www.wijninfo.nl

KLASSIEK EUROPA IN DE LIFT

Proef mee op 14 oktober

De opkomst van wijnen uit de 'Nieuwe Wereld' lijkt zich te stabiliseren ten faveure van de klassieke wijnen. ACNielsen (marktonderzoeksbureau dat de aankopen in de supermarkten registreert) constateerde in ons land in 2006 al een toenemende belangstelling voor met name Franse wijnen. Of de trend zich gaat voortzetten kan men zelf proeven en voorspellen op zondag 14 oktober in het Palace Hotel in Noordwijk. Op deze grootscheepse consumentenproeverij "Klassiek Europa" zijn Europese toonaangevende wijnproducenten vertegenwoordigd.

Men hoeft geen wijnkenner te zijn om van de proeverij te kunnen genieten, slechts een liefhebber. Meer dan 250 verschillende wijnen uit Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, Oostenrijk en Portugal zullen overzichtelijk gerangschikt op de proeftafels te vinden zijn. Men kan meedoen aan de verkiezing van de beste cépage wijnen (van één druivensoort) van Sauvignon Blanc en Cabernet Sauvignon onder de tien euro.

Diverse gastronomische specialiteiten worden aangeboden om in combinatie met de wijnen te proeven. Vooraanstaande producenten uit de diverse gebieden zullen aanwezig zijn om toelichting te geven in speciale masterclasses en presentaties.

Nieuw dit jaar is de "Wineroom", waar de mooiste wijnen dank zij Enomatic serveerapparatuur PER GLAS geproefd kunnen worden. Culinaire wijn reizen naar de klassieke wijngebieden zullen door Cazebonne gepresenteerd worden.

Het gastronomische aspect wordt door het Palace Hotel verzorgd. Alle informatie daarover is te vinden op www.palacehotel.nl onder het thema "arrangementen". Er worden speciale lunch- en dinerarrangementen samengesteld die afgestemd zijn op de proeverij, zodat de bezoeker optimaal kan genieten van de klassieke wijn/spijscombinatie.

Organisator Perswijn is het grootste onafhankelijke wijnmagazine in de Benelux, dat met een oplage van 12.000 meer dan 25.000 lezers bereikt. Het is het enige, van oorsprong Nederlandse, wijntijdschrift dat zich richt op de consument. Door de kwaliteit is Perswijn echter ook voor de professional -in wijnhandel en horeca- een belangrijk en toonaangevend wijnmagazine.

Gegevens voor Klassiek Europa:


Plaats : Palace Hotel te Noordwijk


Tijd : van 12.00 - 17.30 uur

Entree : ¤ 14,50

Informatie & boekingen : www.wijnpers.nl/europa

Lunch- en dinerarrangementen : http://www.palacehotel.nl/ Ook voor de routebeschrijving

EINDE PERSBERICHT