Rob Voerman wint Gelderland grafiekprijs 2007


Uitreiking en expositie bij Flevodruk Harderwijk

HARDERWIJK, 20071004 -- ROB VOERMAN (1966 ) is een kunstenaar die het vermogen heeft in een installatie of een prent de uitersten - schoonheid en verwoesting- te verbeelden. Zijn kunstwerken zijn een directe reactie op de strenge wet- en regelgeving in ons overgeorganiseerd land. De door Voerman gecreëerde anarchistische bouwsels zijn onttrokken aan bouwvoorschriften en lijken soms op instorten te staan. Bij nadere beschouwing zijn echter duidelijk hoopvolle nieuwe activiteiten te bespeuren. Uit de puinhopen verrijzen nieuwe wegen, woningen en gebouwen. Rob Voerman bouwt op indrukwekkende wijze zijn eigen romantische wereld.

Rob Voerman studeerde aanvankelijk Landschapsarchitectuur aan de Landbouwuniversiteit Wageningen en daarna Beeldhouwen aan de toenmalige Hogeschool voor de Kunsten -Constantijn Huygens- te Kampen. Hij ontving o.a.The Presse Papier Invitation Award 2001- Canada, Pepenieres Programme Europennes pour Jeunes Artistes 2002-Frankrijk, Euregio Kunstprijs 2005 en de GELDERLAND GRAFIEKPRIJS 2007.

Naast de vele solo- en groepexposities in binnen- en buitenland is zijn werk opgenomen in belangrijke museale-, bedrijfs - en particuliere collecties, waaronder het Museum of Modern Art (MoMa) New York, Deutsche Bank, Stedelijk Museum Amsterdam, CODA Museum Apeldoorn. De kunstenaar wordt vertegenwoordigd door Upstream Gallery in Amsterdam.
Rob Voerman woont en werkt in Arnhem.

De expositie wordt op zondagmiddag 14 oktober a.s om 15.00 uur geopend.
Deze middag zal ook het FLEVO CAHIER 14 worden gepresenteerd!

Openingstijden
De tentoonstelling is geopend van maandag t/m donderdag van 9.00 uur t/m 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 uur t/m 15.30 uur. In het weekend en op feestdagen gesloten.





Flevodruk Harderwijk