Persberichten stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht, 14-10-2007

Ramkraak

UTRECHT Bij een bedrijf aan de Elektronweg vond in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 oktober een ramkraak plaats.

Rond 04.30 uur kreeg de politie een melding dat er een bedrijfsinbraak gepleegd was bij een bedrijf aan de Elektronweg. Ter plaatse bleek dat onbekenden met een auto tegen de pui van het bedrijf waren gereden. Hierbij was de gevel totaal vernield. Het is op dit moment nog niet duidelijk of en wat er uit het bedrijf is weggehaald. De politie is een onderzoek gestart en op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht west, tel.: 0900 88 44.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 oktober een man aangehouden voor het inbreken in een woning aan de Gietershof.

Getuigen belden omstreeks 01.10 uur naar de politie omdat zij een onbekende man al enige tijd voor de deur van een woning aan de Gietershof zagen staan. De man gedroeg zich verdacht. Ter plaatse troffen agenten een 48-jarige man uit Utrecht aan. De man had een onduidelijke verklaring voor zijn aanwezigheid. Naast de Utrechter lag op de grond een afgebroken cilinderslot. Ook had de man een splinternieuwe fiets bij zich. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Autodieven aangehouden

UTRECHT Zaterdagavond heeft de politie twee personen aangehouden voor het stelen van een auto.

Bij de politie kwam omstreeks 21.55 uur een melding binnen van een diefstal van een auto vanaf de Goudensteinlaan. Agenten zochten in de omgeving maar troffen niets aan. Tijdens de surveillance zagen agenten enige tijd later de gestolen auto aan de Keulsekade staan. Naast de auto stonden drie mannen. Bij het zien van de politie zette de verdachten het op een lopen. Door meerdere eenheden van de politie werd gezocht naar de verdachten. Uiteindelijk werden twee verdachten 15 en 17 jaar uit Nieuwegein en Utrecht in het water aangetroffen. De jongens werden op de kant gehesen en aangehouden. Naar de derde verdachte is nog enige tijd gezocht maar zonder resultaat. De jongens werden voor verhoor ingesloten.

Straatroof

UTRECHT Vrijdagmiddag vond op de Hopakker een beroving plaats waarbij een man het slachtoffer werd.

Een 70-jarige man uit België stond omstreeks 15.05 uur naast zijn auto op de Hopakker. Op het moment dat de man zijn mobiele telefoon uit zijn tas die in de kofferbak lag - wilde halen kwam er een onbekende jongen naast hem staan. De jongen griste snel de handtas van de man uit de kofferbak en rende hard weg. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht centrum, tel.:0900 88 44.

Alcoholcontrole

UTRECHT De politie heeft vrijdagavond en -nacht op twee locaties een alcoholcontrole uitgevoerd.

Tussen 21.00 en 03.30 uur werd gecontroleerd op de Oudenoord en de Einsteindreef. In totaal werden 676 blaastesten afgenomen. 14 Personen werden aangehouden omdat zij teveel gedronken hadden. Van twee bestuurders werd het rijbewijs ingenomen.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Burgemeester Norbruislaan vond vrijdagavond een aanrijding tussen een auto en een bromfiets plaats. Hierbij raakten beide bestuurders gewond.

Rond 18.05 uur reed een 24-jarige vrouw uit Utrecht vanaf de Bazelstraat de Norbruislaan op. Hierbij had de vrouw een 17-jarige jongen uit Maarssen op zijn bromfiets over het hoofd gezien. De jongen reed tegen de auto van de vrouw en vloog door de lucht. Hij kwam tegen een boom terecht. Zowel de jongen als de automobiliste werden voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Aangehouden voor diefstal bouwmateriaal

DE MEERN - De politie heeft zaterdagmorgen een man aangehouden op een bouwterrein. De man had bouwmaterialen weggenomen.

Rond 11.15 uur kreeg de politie diverse meldingen van getuigen die het vermoeden hadden dat er een diefstal gepleegd werd op een bouwterrein aan de Rijksstraatweg. Ter plaatse troffen agenten een 36-jarige man uit Utrecht aan. De man had inmiddels een aanhangwagen half vol geladen met steigermateriaal. Hij had tevens het slot van het toegangshek doorgeknipt om zo het bouwterrein op te komen. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Ongeval

UTRECHT Op de Wanninkhoflaan vond vrijdagmiddag een ongeval plaats waarbij een man ernstig gewond raakte aan zijn hoofd.

Een medewerker van een vuilnisophaaldienst stond omstreeks 13.25 uur achter de vuilniswagen. De 32-jarige chauffeur uit Utrecht reed naar achteren en zag daarbij een lantaarnpaal over het hoofd. De paal knakte en kwam precies op het hoofd van de medewerker terecht. Het

19-jarige slachtoffer uit Utrecht werd met ernstig hoofdsletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Laatst gewijzigd 14-10-2007 9:36 | © Politie Utrecht