Ingezonden persbericht

Grand Prix media-service ter attentie van (motor) sportredacties, relaties en sponsors
14-10-2007; Betreft racedag verslag Grand Prix Australië, circuit Phillip Island (4.448m)

Sterke race voor DeGraaf rijders Joey Litjens (17e) en Danny Webb (DNF) op Phillip Island

Het hele weekend was het wisselvallig weer tijdens de GMC Australian Grand Prix op de racedag na. Vanaf het begin van de dag straalde de zon en was er ditmaal geen dreiging van regen. In de warmup sessie van vanochtend reden Joey Litjens en Danny Webb naar een respectievelijke 26e en 22e positie. In de race knokte beide rijders om de laatste punt in een grote groep waarbij Litjens op een knappe 17e positie finishte en Webb helaas onderuit ging tijdens de gevechten.

Met een temperatuur van rond de 17 graden voelde beide rijders zich goed in hun vel. De warmup sessie gebruikte Litjens om nog een aantal kleine aanpassingen aan de setup te laten verrichten terwijl Webb de hele sessie buiten bleef en zelfs een halve seconde van zijn tijd van gisteren af reed. De race startte een uur later dan normaal en vanaf 12.00 uur gingen de lichten op groen. Zowel Litjens en Webb hadden een geweldige start en een goede eerste ronde. Litjens passeerde de eerste ronde op de 18e positie en boekte daarbij 5 posities winst. Webb wist zelfs nog meer posities winst te maken door vanaf de 25e startpositie de eerste ronde als 17e door te komen. De hele race was een grote groep aan het strijden om de laaste punt en Litjens en Webb handhaafde zich in de kop van deze groep liggende op de 16e en 17e positie. Het was continue stuivertje wisselen en de DeGraaf rijders streden onderling heftig met elkaar waardoor de ene sectie Litjens voor Webb zat en de andere sectie weer Webb voor Litjens. Helaas ging Webb in de 14e van de 23 ronden tellende race onderuit maar ditmaal liep Webb geen blessure op. Litjens wist de rest van de race in deze groep zich te handhaven en reed een erg sterke race welke hij op de 17e positie finishte.

Joey Litjens (17e): "Het is me toch niet gegund dit weekend om punten te scoren. Normaal gesproken gaan er wat rijders onderuit, maar ditmaal bleef bijna iedereen erop zitten. Ik reed samen met Danny in een groep van ongeveer 9 rijders waarin veel onderlinge gevechten waren. Ik was de eerste ronde veel in gevecht met Danny en we wisselde soms wel 3 keer per ronde van positie. Ik had echt plezier in het rijden en het ging ook gewoon goed. Ik vond het jammer dat Danny onderuit ging maar gelukkig mankeerd hij niets. In het laatste gedeelte van de race wist Stevie Bonsey een gaatje te slaan en Bradley Smith probeerde deze te dichten. Ik wilde direct achter Smith aan maar Lorenzo Zanetti remde mij op de raarste plekken eruit waardoor ik de aansluiting met Bonsey en Smith verloor. Ik wist hem wel voor te blijven op de finish maar ik weet zeker dat ik had meegekund met Bonsey en Smith. Toch ben ik erg tevreden met deze klassering want het is een van mijn beste races geweest van dit seizoen. Deze lijn wil ik doortrekken naar Maleisië waar we volgende week al weer gaan rijden."

Danny Webb (DNF): "Dit is even balen maar de race was geweldig! Ik had een goede start en kon gelijk mee met een grote groep welke uiteindelijk streed om de laatste punt. Ik had een heftig gevecht met Joey en daar had ik veel plezier in. We wisten ons te handhaven in de kop van het groepje en er werden veel inhaalacties gepleegd. Dat was echt super! Ik heb geen moment gedacht aan de pijn in mijn hand want je moest heel geconcentreerd rijden om niet aan de kant geduwd te worden. Op de helft van de race maakte ik een fout in de tweede hairpin doordat Bradley Smith een momentje had. Daar was ik echt even ziek van want ik kon echt meestrijden voor dat laatste puntje. Het was een goede race met een slecht resultaat. Het geeft mij wel vertrouwen voor de laatste twee races waarvan de een na laaste al volgende week is. Ik hoop dan dat mijn hand verder genezen is zodat ik 100% fit aan de race in Maleisië kan beginnen."

Uitslag 125cc kwalificatie
Voor de volledige 125cc race uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

Uitslag 250cc kwalificatie:
Voor de volledige 250cc race uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

Uitslag MotoGP klasse (tot 800cc 4-takt):
Voor de volledige MotoGP race uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

************