Persberichten Eemland noord, 10.45 uur

Utrecht, 14-10-2007

Jongens aangehouden voor brandstichting

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft vrijdagmiddag vier jongens aangehouden voor brandstichting.

Door getuigen werd omstreeks 16.20 uur naar de politie gebeld omdat men had gezien dat een aantal jongens brand aan het stichten was op het plaatselijke handbalveld. Ter plaatse zagen agenten vier jongens hard wegfietsen. Diverse getuigen wisten de namen en adressen van de jongens te melden. Alle jongens 13, 14 en twee van 15 jaar allen uit Bunschoten werden in hun woning aangehouden. De jongens bekenden de brand gesticht te hebben. In overleg met de ouders zal gekozen worden voor een Haltstraf.

Bestuurders onder invloed

BUNSCHOTEN- SPAKENBURG Op de Frans Jacobsweg heeft de politie in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 oktober omstreeks 00.45 uur een man aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Na een eerste blaastest bleek dat de 57-jarige man uit Bunschoten teveel had gedronken. Op het bureau wees de ademanalyse 380 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur werd hij naar huis gestuurd.

BUNSCHOTEN / SPAKENBURG Op de Bikkersweg heeft de politie in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 een 58-jarige man Bunschoten aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Rond 01.05 uur moest de man een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel had gedronken. Op het bureau wees de ademanalyse 510 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur werd hij weer naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

EEMNES Zaterdagmiddag vond op de Rijksweg A 1 een aanrijding tussen twee personenautos plaats. Hierbij raakte een meisje gewond.

Een 42-jarige bestuurder uit Huizen reed omstreeks 14.45 uur met zijn auto in de richting van Amersfoort. Ter hoogte van een viaduct schrok de bestuurder van een voertuig dat stilstond onder het viaduct. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij een 12-jarig meisje uit Huizen, dat in de auto bij de 42-jarige man zat, gewond raakte. Zij werd met nekklachten overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Aangehouden onder invloed

BUNSCHOTEN / SPAKENBURG De politie heeft in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 oktober een jongen aangehouden omdat hij onder invloed op zijn snorfiets reed.

Rond 01.05 uur zagen agenten een jongen met zijn snorfiets een slip maken. De jongen werd aangesproken en de agenten roken een alcohollucht. Omdat de agenten ook een fietser aan de kant hadden gezet vanwege het niet voeren van verlichting, zag de 16-jarige snorfietsbestuurder kans om weg te rijden. Omdat de agenten zijn rijbewijs hadden was het niet moeilijk om achter zijn adres te komen. De jongen werd thuis aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. Hier blies hij 415 ug/l. Hij werd met een

proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur naar huis gestuurd.

Laatst gewijzigd 14-10-2007 10:40 | © Politie Utrecht