Politie Twente

Persbericht van de politie IJsselland en Twente

Zondag 14 oktober 2007

Open dag 'Beleef het zelf' door duizenden bezoekers bezocht

Overijsselse Politiedag geslaagd!

Op zaterdag 13 oktober 2007 werd tussen 11.00 en 16.00 uur in Oldenzaal de Overijsselse Politiedag georganiseerd op Het Hulsbeek in Oldenzaal. De dag werd spectaculair geopend door twee parachutisten, de korpschefs en de burgemeester. Duizenden (10.000-12.000) bezoekers mochten het politiewerk 'zelf beleven'.

Voorafgaand aan de opening spraken de korpschefs van Twente en IJsselland en burgemeester Backhuijs van Oldenzaal met 10 leerlingen uit het Oldenzaalse voortgezet onderwijs. Tijdens dit ontbijt is gesproken over het beeld dat jongeren hebben van de politie en wat zij verwachten van de politie.

Om 11.00u werd de dag officieel geopend, twee parachutisten boden de burgermeester van Oldenzaal de politievlag aan. Alle 'toeters en bellen' van de aanwezige politievoertuigen luidden de dag in.

Bezoekers konden onder andere zelf meefietsen met de politiebikers, meetrainen met de ME en er was een pantserwagen van de Koninklijke Marechaussee aanwezig. Ook kon men zelf 'Crime Scene Investigator' zijn bij de technische recherche. Een hindernisbaan was uitgezet voor de bezoekers, hierop konden ze ervaren hoe het is om een fysieke vaardigheidstraining te volgen.

Tijdens de Politiedag waren ook alle andere onderdelen van de politie vertegenwoordigd, zoals de waterpolitie, de hondenbrigade, de verkeerspolitie en de parketpolitie. Werving en selectie speelde dit jaar ook een grote rol op de open dag.

Om 15.00u was het tijd voor de politiekennisquiz, waar bezoekers middels het principe 'petje op, petje af' (uiteraard met politiepetjes) een bijzondere hoofdprijs konden winnen. De gelukkige winnaar mag op stage bij het politietrainingscentrum in Borne en krijgt een rondleiding bij het hondentrainingscentrum, samen met vijf vrienden. Ad-Just Bouwman, bekend van de Lama's, presenteerde de quiz op ludieke wijze.

De goed bezochte demonstraties van de hondenbrigade, politiebikers en ME liepen de hele dag door. De onderzoekstest van de technische recherche was een groot succes. Ook de videowagen trok de aandacht van de bezoekers. In samenwerking met tv programma Blik op de Weg liet de verkeerspolitie zien hoe dit werkt.

De politie Twente en IJsselland kijken terug op een zeer geslaagde Overijsselse Politiedag, waar vele bezoekers zelf hebben ervaren en beleefd hoe het werken bij de politie voelt.