Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - politie zoekt getuigen                          |
De politie zoekt getuigen van een incident waarbij in de nacht van vrijdag op zaterdag 13 oktober een man met een pistool in de Zutphense binnenstad heeft lopen zwaaien en ook daadwerkelijk zou hebben geschoten. De verdachte, een 21-jarige Zutphenaar is inmiddels aangehouden.

De politie kreeg rond 01.00 uur een melding dat een man met een vuurwapen in de Beukerstraat liep te zwaaien. Een en ander had plaats gevonden in de buurt van de HEMA en hij zou ook geschoten hebben.

Surveillerende agenten hebben direct een onderzoek ingesteld maar dit leidde nog niet tot een aanhouding van een verdachte. Wel werd er meer informatie over de mogelijke verdachte bekend. Later die nacht, rond 03.40 uur werd een vechtpartij op de Paardenwal gemeld en hier werd de vermoedelijke verdachte aangetroffen.

De man, een 21-jarige Zutphenaar werd aangehouden en hij is ingesloten voor verhoor en inmiddels in verzekering gesteld.

Uit het onderzoek dat zaterdag voortgang had, is gebleken dat er zich rond het tijdstip van de meldingen meerdere mensen in de Beukerstraat hebben opgehouden. Zo zouden er enkele jongelui op de fiets langs de man zijn gereden. Ook is er een jongeman met een hockeystick gezien.

In verband met het onderzoek zoekt de politie contact met getuigen die meer duidelijkheid kunnen verschaffen over het gebeurde. Zij kunnen bellen met 0900 - 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.