Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 en 14 oktober

Mishandeling na woordenwisseling

Vroomshoop

Een 15-jarige jongen uit Vroomshoop is op vrijdag 12 oktober gewond geraakt bij een mishandeling op het Plantsoen in Vroomshoop.

Op vrijdag 12 oktober kreeg de politie omstreeks 13.00 uur een melding dat op het Plantsoen in Vroomshoop een jongen mishandeld was. Ter plaatse trof de politie een 15-jarige jongen uit Vroomshoop liggend op de grond aan. De 15-jarige had even daarvoor een woordenwisseling gehad met een 16 jarige jongen uit Vroomshoop. De woordenwisseling resulteerde in een vechtpartij waarbij de 15-jarige werd geschopt en geslagen. De 15-jarige raakte bij de vechtpartij gewond en is uit voorzorg per ambulance naar het ziekenhuis in Almelo gebracht. De politie heeft 16-jarige jongen op het Plantsoen in Vroomshoop aangehouden voor mishandeling en overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
(07-132958)

Rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd

Losser

De politie heeft op zaterdag 13 oktober op het Martinusplein in Losser het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige automobilist uit Losser. De beginnend bestuurder bleek onder invloed van alcohol te rijden.

Op zaterdag 13 oktober controleerde de politie omstreeks 03.00 uur op het Martinusplein in Losser een 19-jarige automobilist uit Losser. Omdat agenten roken dat de 19-jarige bestuurder onder invloed van alcohol was werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse een promillage uit van 1,0 promille. Het rijbewijs van de 19-jarige, beginnend bestuurder, werd ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
(07-133252)

Proces-verbaal na roekeloos rijgedrag

Enschede

Op de Haaksbergerstraat in Enschede heeft de politie op vrijdag 12 oktober een 23-jarige automobilist uit Enschede aangehouden na roekeloos rijgedrag.

Vrijdag 12 oktober zagen politiemensen omstreeks 23.30 uur een automobilist rijden op de Pathmossingel in Enschede. Omdat het rijgedrag van de automobilist de aandacht van de agenten trok werd besloten hem te volgen. Toen de automobilist, die met hoge snelheid reed, bijna een voetganger omver reed, gaven de agenten hem een stopteken op de Haaksbergerstraat. De automobilist, een 23-jarige Enschedeër, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook bleek dat de Enschedeër zijn auto niet verzekerd had. Tegen hem worden de nodige processen-verbaal opgemaakt.
(07-133206)

Politie houdt veelpleger aan

Hengelo

Een 31-jarige man uit Almelo is op vrijdag 12 oktober aangehouden wegens diefstal uit een winkel aan Het Plein in Hengelo.

Op vrijdag 12 oktober kreeg de politie omstreeks 17.00 uur een melding dat personeel van een winkel aan Het Plein in Hengelo een man betrapt had op diefstal. Winkelpersoneel had gezien dat de man audioapparatuur in zijn zak stopte en deze bij de kassa niet afrekende. Buiten sprak een winkelmedewerker de man hierop aan en werd de politie ingeschakeld. Agenten hielden de man, een 31-jarige Almeloër, aan en brachten hem over naar het politiebureau. Daar is de 31-jarige, die veelpleger is, voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
(07-133091)

Burger houdt verdachte diefstal aan

Enschede

In een winkel aan het Van Heekplein in Enschede is op vrijdag 12 oktober een 27-jarige man uit Hengelo aangehouden wegens diefstal.

Op vrijdag 12 oktober kreeg de politie omstreeks 11.00 uur een melding dat in een winkel aan het Van Heekplein in Enschede een man betrapt was op diefstal. Een burger en een beveiligingsmedewerker van de winkel hadden gezien dat hij een cosmetica artikel zonder te betalen had meegenomen. Buiten de winkel achterhaalden ze hem en hielden hem in bedwang in afwachting van de politie. Hierbij beledigde en bedreigde hij de burger en de beveiligingsmedewerker. Agenten hielden de man, een 27-jarige Hengeloer aan en namen hem mee naar het politiebureau. Daar werd hij opgesloten en voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
(07-132862)

Aanrijding met letsel

Almelo

Op de afrit Almelo Noord van de A35 heeft op vrijdag 12 oktober een aanrijding met letsel plaatsgevonden. Een 77-jarige inzittende uit Nijverdal en een 29-jarige automobiliste uit Vriezenveen raakten hierbij gewond.

Op vrijdag 12 oktober kreeg de politie omstreeks 16.00 uur een melding van een aanrijding op de afrit Almelo Noord van de A35 in Almelo. Een 79-jarige automobilist uit Nijverdal reed over de A35 komende uit de richting van Almelo. Toen hij de afrit Almelo Noord nam en de N36 opreed kwam hij door onbekende oorzaak in aanrijding met een 29-jarige automobiliste uit Vriezenveen. Zij reed op de N36 komende uit de richting van Vriezenveen. De 79-jarige automobilist bleef ongedeerd. Zijn 77-jarige vrouw moest door de brandweer uit de auto bevrijdt worden. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede gebracht. De 29-jarige automobiliste raakte ook gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Almelo gebracht. Omdat de toedracht van de aanrijding ter plaatse niet duidelijk was heeft de politie een onderzoek ingesteld. De voertuigen werden afgesleept. (07-133059)

Twee fietsers gewond bij aanrijding

Hengelo

Bij een aanrijding op de Deldenerstraat in Hengelo zijn op vrijdag 12 oktober twee 14-jarige fietsters uit Hengelo gewond geraakt bij een aanrijding.

Op vrijdag 12 oktober reden twee 14-jarige fietsters uit Hengelo over het fietspad van de Deldenerstraat in Hengelo komende uit de richting van de Geerdinksweg. Ter hoogte van de Bruninksweg wilden de fietsers de Deldenderstraat oversteken. Hierbij gaven ze een van rechts komende en over de Deldenerstraat rijdende 32-jarige automobiliste uit Rijssen geen voorrang. Er ontstond een aanrijding waarbij de beide fietsters gewond raakten. Zij moesten met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Hengelo gebracht worden. De politie maakt proces-verbaal op.
(07-133053)

Alcoholcontrole

Denekamp/Ootmarsum/Weerselo

De politie heeft op vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober tussen 21.00 uur en 02.30 uur een grootscheepse alcoholcontrole gehouden in Denekamp, Ootmarsum en Weerselo.

Om 21.00 uur werd er gecontroleerd in Denekamp ter hoogte van de Churchillstraat. Daarna werd er om 23.45 uur gecontroleerd ter hoogte van de Singravenstraat. In totaal werden 92 automobilisten gecontroleerd en bleek 1 bestuurder onder invloed te rijden. Deze bestuurder krijgt een acceptgirokaart thuisgestuurd. Verder werden 9 bekeuringen geschreven voor andere verkeersovertredingen.

Om 01.00 werd er gecontroleerd in Ootmarsum ter hoogte van de Ootmarsumsestraat/Laagstraat. Daarna werd er om 01.50 uur in Weerselo aan de Bisschopstraat gecontroleerd. In totaal werden 66 automobilisten gecontroleerd en bleken twee bestuurders onder invloed te rijden. Beide bestuurders krijgen een acceptgirokaart thuisgestuurd. Verder werden 7 bekeuringen geschreven voor andere verkeersovertredingen.
(07-133214)

Winkelmedewerker verricht aanhouding

Enschede

Een 24-jarige vrouw uit Enschede is op zaterdag 13 oktober aangehouden wegens diefstal uit een winkel aan het Van Heekplein in Enschede.

Op zaterdag 13 oktober omstreeks 15.00 uur zag een medewerker van een winkel aan het Van Heekplein in Enschede dat een vrouw een kledingstuk uit de winkel meenam zonder te betalen. Buiten sprak de medewerker de vrouw hierop aan en hield haar aan. De politie werd ingeschakeld en deze namen de vrouw, een 24-jarige Enschedese, mee naar het bureau. Omdat in de tas van de 24-jarige nog meer kleding, vermoedelijk van diefstal afkomstig, werd aangetroffen heeft de politie haar voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
(07-133438)

Woninginbraken

Enschede

In Enschede zijn er van vrijdag 12 op zaterdag 13 oktober meerdere woninginbraken of pogingen daartoe gepleegd. De inbraken/pogingen vonden hoofdzakelijk plaats in de omgeving van de wijken Stadsveld en Stroinkslanden.

Op zaterdag 13 oktober kreeg de politie in Enschede meerdere aangiftes binnen van woninginbraken. Van vrijdag 12 op zaterdag 13 oktober is er in de omgeving van de wijken Stadsveld en Stroinkslanden in Enschede in meerdere woningen ingebroken of gepoogd in te breken. De inbraken vonden plaats uit woningen aan de Van Hoekstraat, Venderinklanden, Bruggemanlanden, Heutinkhoekweg en Braamlanden. De pogingen tot inbraak vonden plaats aan de Vorspoellanden en de Willem ter Kuilestraat. De inbraken vonden meest plaats tijdens de nachtelijke uren. Bij de politie zijn tot nu toe zeven gevallen van inbraak bekend. De daders verschaften zich de toegang door het forceren van een raam of deur en namen hoofdzakelijk dure audio- en beeldapparatuur mee.
De politie heeft een onderzoek gestart naar de daders. Mensen die meer informatie hebben over de inbraken of iets gezien hebben wat van belang kan zijn om de mogelijke daders te achterhalen kunnen contact opnemen met de Politie in Enschede via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.
Gedupeerden van inbraken kunnen aangifte doen aan de balie of via www.politie.nl
(07-133244/07-133357/07-133379/07-133394/07-133549/07-133589/07-133599)

Diefstal auto

Enschede

Op zaterdag 13 oktober is er aan de Zeelandstraat in Enschede een auto gestolen. De politie zoekt getuigen van de diefstal.

Een 29-jarige Enschedeër ontdekte op zaterdag 13 oktober dat zijn auto was gestolen vanaf een parkeerplaats aan de Zeelandstraat in Enschede. De auto, een blauwe Honda Civic met het kenteken FH-JJ-30 werd tussen 18.00 en 21.00 uur gestolen. De politie verzoekt getuigen die meer informatie hebben over de diefstal of de auto hebben zien rijden, contact op te nemen met de politie in Enschede via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.
(07-133387)

Politie houdt drugscontrole

Mander/Hezingen

De politie heeft in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 oktober in samenwerking met Drugs Expertise Nederland een controle gehouden aan de Uelserweg in Mander en aan de Laagseweg in Hezingen. Discobezoekers werden onderweg naar huis gecontroleerd op het rijden onder invloed.

De resultaten van de controle zijn;

Twee personen zijn door de politie aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van drugs. Van hen werd door een aanwezige GGD arts bloed afgenomen. De uitslag van deze bloedproef wordt over enkele weken verwacht.

Drie personen kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol.
In totaal nam de politie aan de Laagseweg in Hezingen 20 blaastesten af en aan de Uelserweg in Mander 79.
(07-133718/07-133720/07-133719/07-133722/07-133721/07-133717/07-133723)

Mannen beroven automobiliste

Hengelo

Een 34-jarige en een 40-jarige Hengeloer zijn op zaterdag 13 oktober aangehouden aan de H. Leefsmastraat in Hengelo. Zij worden verdacht van beroving van een automobiliste aan de Achterhoekse Molenweg in Hengelo.

Op zaterdag 13 oktober kreeg de politie omstreeks 21.00 uur een melding dat een automobiliste beroofd was aan de Achterhoekse Molenweg in Hengelo. Ter plaatse trof de politie een 41-jarige vrouw uit Hengelo aan die zojuist in haar auto door twee mannen was beroofd. De 41-jarige reed over de Uitslagsweg in de richting van haar woning aan de Achterhoekse Molenweg. Bij haar woning aangekomen parkeerde ze haar auto. Toen ze uit wilde stappen trok een onbekende man ineens haar linkerportier open en dook over haar heen om de autosleutels te pakken. Dit kon de 41-jarige net voorkomen door de man uit de auto te drukken. Een tweede onbekende man kwam op dat moment via haar rechterportier de auto binnen. De vrouw gilde vervolgens hard en de beide mannen vluchtten in de richting van de Uitslagsweg. Uit de auto namen ze een boodschappentas en sigaretten mee.

De politie zocht de omgeving af en hield de mannen, die voldeden aan het opgegeven signalement, aan op de H. Leefsmastraat in Hengelo. Het bleek te gaan om een 34-jarige en een 40-jarige Hengeloer. Bij de 34-jarige werden de gestolen sigaretten aangetroffen. De boodschappentas werd aan de Uitslagsweg weer aangetroffen. Deze hadden de mannen tijdens hun vlucht weggegooid.
De Hengeloers zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze zijn opgesloten. Voor verder onderzoek zijn de twee in verzekering gesteld.
(07-133562)