Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom, 14 oktober 2007

BERGEN OP ZOOM, 14 oktober 2007

Veelpleger opgepakt voor diefstal brilmonturen
ROOSENDAAL: De eigenaar van een optiek aan de Nieuwe Markt stond zaterdagmiddag oog in oog met een oude winkeldief. De man, een 40-jarige inwoner van Den Haag, had eerder dit jaar een aantal brilmonturen gestolen uit de winkel en was er toen tussenuit geknepen. De verdachte was vermoedelijk weer op zoek naar een nieuwe bril toen de eigenaar van de winkel hem in de gaten kreeg. Hij belde echter de politie die de verdachte mee nam naar het bureau. De man, een bekende veelpleger, bekende direct de eerdere diefstallen gepleegd te hebben. Hij is inverzekering gesteld.

Twee verdachten aangehouden met softdrugs
BERGEN OP ZOOM: De politie heeft twee verdachten aangehouden nadat zij softdrugs hadden gekocht in een coffeeshop aan het Korenbeursplein. Bij onderzoek bleek het tweetal 200 gram hennep en 100 gram hasj bij zich te hebben. Na verhoor en inbeslagname van de softdrugs kregen beiden een transactie van 1300 Euro.

47-jarige vrouw aangehouden voor belediging
ZEVENBERGEN: Een 47-jarige vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden voor belediging van twee politieagenten. De vrouw was eerder die nacht al aangesproken omdat zij voornemens was om dronken achter het stuur te stappen. Uiteindelijk had zij eieren voor haar geld gekozen en was zij met vrienden weggelopen. Later stond de vrouw te praten met haar vrienden op straat toen zij het noodzakelijk vond om haar middelvinger op te steken tegen de passerende politieagenten. Aangezien er ook geen normaal gesprek met de vrouw te voeren was is zij aangehouden. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auto-inbreker aangehouden na melding getuige
ROOSENDAAL: De politie heeft een 44-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden voor inbraak in een auto. Een getuige belde de politie omdat hij had gezien dat de man had ingebroken in een auto op de Kade. De politie trof de man later aan in het centrum van Roosendaal. De man was onder invloed van drank. De man is ingesloten en inverzekering gesteld voor nader onderzoek.

Vier aanhoudingen tijdens drukke uitgaansnacht
ROOSENDAAL: Tijdens een drukke uitgaansnacht in het centrum van Roosendaal is de afgelopen nacht een viertal aanhoudingen verricht. Drie inwoners van Polen zijn aangehouden omdat zij in het openbaar mensen lastig vielen terwijl zij behoorlijk onder invloed waren van alcohol. Van twee Polen moet de identiteit nog worden vastgesteld. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten. Een 32-jarige inwoner van Roosendaal is aangehouden omdat hij niet voldeed aan bevel of vordering. Hij is met een proces-verbaal op zak naar huis gestuurd.

Verdachte opgepakt met diensthond Fellow na achtervolging ROOSENDAAL/WOUW: Diensthond Fellow heeft zijn diensten weer eens bewezen in de nacht van zaterdag op zondag. Na een achtervolging en schade aan een politieauto kon uiteindelijk een 26-jarige inwoner van Etten-leur worden aangehouden.

De achtervolging begon op de Jan Vermeerlaan in Roosendaal toen de verdachte weigerde te stoppen tijdens een routinecontrole. De verdachte reed hierna de snelweg op waarbij de politieauto achter hem aan reed. De verdachte remde regelmatig zo krachtig dat hij bewust een aanrijding wilde forceren met de achtervolgende politieauto. Uiteindelijk raakte deze de auto van de verdachte 2 maal waarbij beide auto schade opliepen. Om erger te voorkomen dwong een politieauto in Wouw de personenauto voor de spoorwegovergang aan de Bergsebaan aan de kant. De verdachte wist hierna lopend te ontkomen. De diensthond was echter sneller dan hij en kon de verdachte uiteindelijk te pakken krijgen. Met licht letsel is de man overgebracht naar het ziekenhuis maar kon na behandeling worden ingesloten op het politiebureau. Bij onderzoek bleek dat de man 60 gram harddrugs in zijn fouillering had zitten. In de auto trof de politie inbrekerswerktuigen aan. De man is inverzekering gesteld.

Man gewond aan hoofd na mishandeling met ijzeren pijp
BERGEN OP ZOOM: Een 23-jarige inwoner van Bergen op Zoom is zaterdagavond tussen 18.00 en 18.15 uur gewond geraakt nadat hij met een ijzeren pijp op zijn hoofd was geslagen.
Het slachtoffer liep met een vriend over de Rijkebuurtstraat. De twee mannen waren voornemens over te steken toen plotseling uit de Onze Lieve Vrouwestraat een auto kwam gereden. Die reed het tweetal bijna ondersteboven waarop zij de bestuurder hierop aanspraken. Die was hier niet van gediend waarna hij uit de auto stapte en het slachtoffer vastpakte. Het tweetal liep hierna weg om escalatie te voorkomen. Iets later trof het slachtoffer met zijn vriend de auto wederom in de Rijkebuurtstraat. De bestuurder van de auto pakte een ijzeren pijp uit zijn kofferbak en sloeg het slachtoffer hiermee op zijn hoofd. Het kenteken van de auto is bij de politie bekend. De politie vraagt getuige zich te melden via 0900-8844. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de man.

Auteur: Nicolette Bovenhorst