Persberichten Eemland zuid, 11.45 uur

Utrecht, 14-10-2007

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Bij een winkel aan de Hellestraat heeft de politie vrijdagmiddag een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Door personeel van de winkel werd omstreeks 16.10 uur naar de politie gebeld omdat men een winkeldief had betrapt en aangehouden. Ter plaatse trof de politie een 36-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aan. De man had geprobeerd om met ruim 140,- aan artikelen de winkel te verlaten zonder af te rekenen. Op het moment dat de agenten de man mee naar buiten namen zette deze het op een lopen. Na een korte achtervolging werd hij wederom aangehouden. Omdat hij zich bleef verzetten, werd hij gepepperd en geboeid overgebracht naar het bureau.

Fietsendieven aangehouden

AMERSFOORT Zondagochtend 14 oktober kreeg de politie rond 02.15 uur melding dat twee mannen zich verdacht gedroegen op het bungalowpark aan de Barchman Wuytierslaan. Toen de politie ter plaatse kwam bekenden de twee, van 19 en 17 jaar beiden uit Amersfoort, een fietsendiefstal. Zij hadden ook inbrekerswerktuigen bij zich. Daarop werden zij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Straatroof

AMERSFOORT Vrijdagavond vond op de Chopinstraat een beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 33-jarige vrouw uit Amersfoort werd omstreeks 23.25 uur bijna beroofd van haar fiets. Hierbij kwam de verdachte ten val en staakte zijn beroving. De poging beroving vond op de Chopinstraat plaats. De politie heeft in de omgeving nog gezocht naar de verdachte maar niet meer aangetroffen. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Eemland zuid, tel.: 0900 88 44.

Onder invloed

AMERSFOORT Zaterdagochtend rond 01.15 uur heeft de politie een 19-jarige automobilist uit Woudenberg aangehouden op de Ringweg Kruiskamp. De man reed zonder gordel en bij zijn aanhouding bleek ook dat hij teveel gedronken had. Op de politiebureau blies hij 580 ug/l. De man kreeg een rijverbod van acht uur en proces-verbaal.

Belediging

AMERSFOORT Zondagochtend 14 oktober waren agenten rond 03.00 uur op de Hof een aanhouding aan het verrichten van een baldadig persoon toen een 18-jarige omstander uit Hoogland zich met de aanhouding bemoeide. De man weigerde achteruit te gaan en beledigde de agenten, waarop zij hem aanhielden. De man verzette zich, waardoor gepast geweld toegepast moest worden. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Laatst gewijzigd 14-10-2007 11:45 | © Politie Utrecht