Persberichten Heuvelrug, 11.15 uur

Utrecht, 14-10-2007

Grote verkeerscontrole in Veenendaal

VEENENDAAL Vrijdag 12 oktober heeft de politie van het district Heuvelrug een grote verkeerscontrole gehouden. Tussen 16.00 uur en 22.00 uur werden 426 automobilisten , 5 motoren en 28 bromfietsers naar de controlelocatie aan de Sportlaan begeleid.

In samenwerking met de Verkeerspolitie, de Douane, de Belastingdienst, de Vreemdelingenpolitie, het Scooterteam, de Marechaussee en de ANWB werden zowel de voertuigen als de bestuurders gecontroleerd. In totaal werkten 55 mensen mee aan de actie. Doel van de grootscheepse controle is het verhogen van de verkeersveiligheid in Veenendaal en het opsporen van strafbare feiten.

Motoragenten reden door Veenendaal en letten hierbij op technische gebreken en verkeersovertredingen. Bij de centrale controlelocatie onderzochten politieagenten en ondersteunende diensten de voertuigen en bestuurders. In totaal zijn er vrijdagavond 72 bekeuringen uitgeschreven.

Politie

Er werden 60 bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten, waarbij de meest voorkomende feiten waren: niet tonen van het rijbewijs of kentekenbewijs en het niet dragen van de autogordel. Tevens werden veel automobilisten aangevoerd met defecte verlichting. Deze technische gebreken konden de bestuurders ter plekke laten repareren door de ANWB. Deden zij dat, dan werd de bekeuring ingetrokken. Aan bromfietsers werden 16 bekeuringen uitgeschreven o.a. vanwege overschrijding van de constructiesnelheid en overschrijding van de geluidsgrenzen en het niet tonen van het kentekenbewijs en rijden zonder helm. Tevens is een beginnende bromfietser aangehouden wegens rijden onder invloed, deze blies 130 ug/l. Een persoon die nog gesignaleerd stond, werd aangehouden.

Andere diensten

De medewerkers van de Belastingdienst hebben 113.000 aan openstaande boetes geconstateerd, waarvan 4.300 direct geïnd kon worden. Vijf autos zijn in beslag genomen. Medewerkers van de Douane hebben een boete van 405 uitgedeeld vanwege het gebruik van rode landbouwdiesel. Ook vond de Douane een busje CS-traangas in een auto met Pools kenteken. Medewerkers van de Belastingdienst hebben een overtreding afgehandeld inzake voertuigbelasting (BPM). Het ging om een overtreding die de betrokkene bij recidive een boete van 60.000 zal opleveren.

Aanrijding

LANGBROEK Zaterdag 13 oktober werd op de Langbroekerdijk een 44-jarige fietsster aangereden door een tractor die haar over het hoofd zag. De vrouw is meegenomen naar het ziekenhuis ter controle. De 36-jarige Langbroekse bestuurder van de tractor kreeg proces-verbaal omdat zijn dregger (om sloten mee te dreggen) te breed was.

Fietsendieven op heterdaad betrapt

VEENENDAAL Zaterdagochtend rond 00.30 uur kreeg de politie melding van een getuige dat twee personen fietsen aan het vernielen waren op de Stationsstraat. De agenten zagen dat geprobeerd was een fietsslot open te breken. Zij konden ter plekke twee mannen van 18 jaar, beiden uit Ede, aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Winkeldiefstal

LEERSUM Vrijdagmiddag 12 oktober heeft de politie rond 15.30 uur op de Honingraat een 38-jarige vrouw uit Maarssen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw rekende twee producten niet af in een winkel en werd aangehouden door winkelpersoneel. Zij droegen de vrouw over aan de politie, die haar meenam naar het politiebureau voor verhoor.

Onder invloed

RENSWOUDE Tijdens een alcoholcontrole op de Veenweg heeft de politie zaterdagavond 13 oktober rond 21.45 uur een 17-jarige jongen uit Renswoude aangehouden die onder invloed op zijn bromfiets reed. De jongen moest mee naar het politiebureau, waar hij 485 ug/l blies. De jongen kreeg een rijverbod van 7 uur.

Laatst gewijzigd 14-10-2007 11:15 | © Politie Utrecht