Persberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 14-10-2007

Verlaten plaats ongeval
HOUTEN Vrijdag 12 oktober rond 22.30 uur kreeg de politie melding van een ongeval met een bromscooter op het Snijdersgilde. Eén van de opzittenden, een 34-jarige man uit Houten, raakte daarbij gewond. Hij werd achtergelaten door de andere opzittende, vermoedelijk de bestuurder, eveneens een 34-jarige man uit Houten. De vermoedelijke bestuurder is in zijn huis aangehouden door de politie. Hij bleek ook teveel gedronken te hebben, op het bureau blies hij 730 ug/l. De gewonde man is naar het ziekenhuis gebracht.

Bankje in brand
NIEUWEGEIN Zaterdag 13 oktober kreeg de politie rond 22.45 uur melding van het afsteken van vuurwerk op de Ommerschans. De politie nam polshoogte en zag op de Acaciastraat een bankje in brand staan. Zij bluste de brand en kon twee 15-jarige jongens uit Nieuwegein aanhouden als verdachte. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau.

Alcoholcontrole
VIANEN EN IJSSELSTEIN- In de nacht van 12 op 13 oktober heeft de politie een alcoholcontrole gehouden op het Willem van Oranjeplein, de Baronieweg en de Beneluxweg in IJsselstein en de Prins Bernhardstraat en de Hagenweg in Vianen. In IJsselstein zijn 1050 automobilisten gecontroleerd. Zes van hen zijn aangehouden, waarvan twee beginnende bestuurders. In Vianen zijn 89 automobilisten gecontroleerd. Hier zijn vijf mensen aangehouden, allen beginnende bestuurders. Drie rijbewijzen zijn ingevorderd.

Aanhouding na belediging
NIEUWEGEIN Bij surveillance op het Muntplein op zondagochtend 14 oktober rond 02.00 uur werden agenten beledigd door een 19-jarige man uit Nieuwegein. Toen de agenten hem aanhielden, werden zij gehinderd door een 20-jarige Nieuwegeiner. Toen deze niet wilde stoppen, werd ook hij aangehouden. Beide mannen moesten mee naar het politie bureau.

Rond dezelfde tijd hebben surveillerende agenten ook op het Batenburg een 19-jarige Nieuwegeiner aangehouden voor belediging. Ook hij moest mee naar het politiebureau.

Laatst gewijzigd 14-10-2007 10:59 | © Politie Utrecht