Politie Drenthe

Zondag

Emmen, 14-10-2007

Aangehouden na veroorzaken aanrijding

ASSEN De politie heeft zondagmorgen vroeg twee mannen uit Assen van 18 en 24 jaar aangehouden, en een 17-jarige jongen uit Groningen. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het veroorzaken van een aanrijding. Daarna zijn ze er vandoor gegaan. De politie kreeg de melding dat een auto zich verdacht ophield in de omgeving van de Amstelstraat. Nadat agenten ter plaatse waren gegaan kwamen zij deze auto tegen, die er vandoor ging. Na een zoekactie troffen de politiemensen de auto aan in de Loire, waar deze een geparkeerde auto had aangereden. Na een onderzoek werden de drie verdachten kort daarna in de buurt van de auto aangehouden. Ze zijn ingesloten voor een nader onderzoek. (07-185292)

Alcohol in het verkeer

EMMEN Zaterdagnacht reed een 20-jarige man uit Groningen met zijn auto over de Minister Kanstraat. Op het parkeerterrein achter de HEMA reed hij tegen een andere auto aan. Bij controle bleek dat hij had gedronken, 0,85 promille. Omdat hij beginnend bestuurder is, is zijn rijbewijs ingevorderd. (07-185229)

MEPPEL Zaterdagnacht controleerde de politie op de Ceintuurbaan een 20-jarige vrouw uit Meppel. Ze reed in haar auto terwijl ze had gedronken, 0,78 promille. Ze kreeg een proces-verbaal en mocht, als beginnend bestuurder, nog net haar rijbewijs houden. De grens voor invordering bij beginnende bestuurders ligt bij 0,8 promille. (07-185247)

BEILEN Zaterdagnacht reed een 26-jarige automobilist uit Hooghalen over de Domoweg terwijl hij had gedronken. De ademtest kwam uit op ruim 1 promille. Hij kreeg een dagvaarding mee voor snelrecht.(07-185268)

Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding

BEILEN Zaterdagnacht reed een 22-jarige Emmenaar met zijn auto over de N381. Achter hem reed een politieauto. De snelheid waarmee hij reed is vastgesteld na achtervolging, op 174 kilometer per uur, terwijl 100 kilometer het maximum is. Het rijbewijs is ingevorderd. De bestuurder bleek ook te hebben gedronken, 0,55 promille. Ook daarvoor kreeg hij een proces-verbaal. (07-185287)

Alerte getuige helpt politie bij aanhouding fietsendieven

MEPPEL Zaterdagnacht kreeg de politie een melding dat twee jongens bezig waren een fietsslot open te breken bij het NS-station. Toen dat niet lukte gooiden ze de fiets aan de kant en liepen de tunnel in. De melder gaf via de telefoon allerlei gegevens door zoals signalement en looprichting. Daarna konden agenten de twee opsporen en aanhouden. Het betreft twee jonge mannen van 18 en 19 jaar, beide uit Meppel. Ze zijn aangehouden en na verhoor met een bekeuring de straat weer op gestuurd. De fiets staat nu aan het bureau. Het betreft een blauwgroene Sparta damesfiets, met een maandkaart van de fietsenstalling. De eigenaar kan de fiets op het bureau weer ophalen en kan dan meteen aangifte doen van de vernielingen die zijn aangebracht. (07-185240)

Politie onderzoekt beroving

ASSEN Zaterdagmorgen heeft een nog onbekende man met een bivakmuts op en in het bezit van een mes een bloemenwinkel aan de Groningerstraat beroofd. Hij bedreigde de medewerkster en eiste geld. Nadat ze hem geld uit de kassa had gegeven ging de dader er vandoor. De politie is bezig met een onderzoek naar deze zaak. (07-185073)

Man aangehouden na vernieling ruiten

EMMEN Zaterdagavond heeft de politie een 27-jarige man, zwervend in de omgeving van Emmen, aangehouden nadat hij meerdere ruiten van een supermarkt aan de Weerdingerstraat had vernield. Nadat getuigen het signalement doorgaven wisten de agenten al wie ze moesten hebben. Na een zoekactie werd de man in de buurt aangehouden. Hij is ingesloten. (07-185222)

Politie houdt man aan na huiselijk geweld

KLAZIENAVEEN Zaterdagavond heeft de politie in Klazienaveen een 58-jarige man aangehouden wegens mishandeling van zijn 50-jarige partner. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol huiselijk geweld. (07-185201)

Verdachte aangehouden na bedreiging portier

EMMEN Zaterdagnacht heeft de politie een 26-jarige man uit Arnhem aangehouden, nadat hij op het Marktplein een horecaportier met een mes had bedreigd. Agenten die in de buurt waren kregen op dat moment de melding door via de horecatelefoon. Zij haalden de verdachte uit een groep en hielden hem aan. Hij is voor een verder onderzoek ingesloten. De portier doet aangifte. Wat de aanleiding is geweest moet nog worden uitgezocht.(07-185273)

Misgeslagen maar wel raak

BEILEN Zaterdagnacht heeft de politie een 42-jarige man uit Wuppertal (D) aangehouden. Hij kreeg het in een discotheek aan de Domoweg aan de stok met een 17-jarige jongen uit Beilen. Deze wilde verhaal bij de man halen na een eerdere mishandeling van een kameraad van hem door dezelfde Duitser. Toen de verdachte uithaalde om de jongen een klap te geven, miste hij deze, maar sloeg een 16-jarig meisje uit Beilen tegen haar hoofd. Zij kwam tegen de bar aan en raakte enige tijd bewusteloos. Ambulancepersoneel heeft haar ter plekke behandeld. De verdachte is aangehouden en voor een verder onderzoek ingesloten. Het meisje deed aangifte van mishandeling. (07-185280)

Brand in garage

DE WIJK Zaterdagavond is brand ontstaan in een garage aan een woning aan de Julianaweg. Bij de brand ging een auto verloren en enkele fietsen. De brandweer bluste de brand. De oorzaak is nog niet bekend. (07-185200)

Man aangehouden na huisvredebreuk

EMMEN Zaterdagmorgen heeft de politie een 43-jarige man uit Emmen aangehouden, nadat hij aan de Heesackers een woning was binnengedrongen. Omdat de bewoonster hem niet in de woning wenste, belde ze de politie. Agenten kwamen ter plaatse en hielden de man aan. Hij is ingesloten. In zijn auto werden wapens aangetroffen, waaronder een zwaard en een vuurwerkpistool. Deze zijn in beslag genomen. (07-185080)

Aangehouden na belediging politie

HOOGEVEEN Zaterdagnacht heeft de politie een 21-jarige man uit Hoogeveen aangehouden wegens belediging. Hij kreeg een bekeuring voor het fietsen zonder licht en beledigde de agenten meerdere malen. Toen hij daar na een waarschuwing mee door ging werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij verzette zich bij zijn aanhouding en kreeg de handboeien om. (07-185237)

Gewond bij ongeval

HOOGEVEEN Zondagmorgen zijn vier inzittenden van een personenauto gewond geraakt toen hun auto op de A37 over de kop sloeg en tegen de vangrail tot stilstand kwam. Het ongeval ontstond doordat de bestuurder, een 37-jarige Emmenaar, met de auto in de rechterberm terechtkwam en daarna de weg weer op stuurde. Daarbij raakte hij de controle over de auto kwijt en deze ging over de kop. Twee inzittenden zijn daarbij uit de auto geslingerd. De andere twee konden zelf uit de auto komen. De vier zijn met diverse verwondingen in ambulances naar het Scheperziekenhuis gebracht. De gegevens van de drie inzittenden zijn nog niet bekend. (07-185326)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.