Politie Groningen

Zondag 14 oktober 2007

Provincie Groningen, 14-10-2007

Groningen: onderzoek na overval

De politie heeft een onderzoek ingesteld na een gewapende overval op een winkel aan de Paterswoldseweg, nabij het Overwinningsplein in Groningen. Een onbekende persoon kwam zaterdagmiddag vlak voor 17.00 uur het bedrijf binnen. Een 59-jarige medewerker vroeg of hij de persoon kon helpen. Nadat de medewerker achter de kassa ging om af te rekenen, sprong de overvaller achter de toonbank en bedreigde de 59-jarige man. Hierna ontstond een worsteling waarbij de medewerker met een onbekend voorwerp werd gestoken. Bij de uitgang ontstond opnieuw een worsteling, maar de overvaller wist zonder buit te ontkomen. De verdachte is zeer vermoedelijk een blanke vrouw met een iel postuur en een licht pokdalig gezicht. De leeftijd wordt geschat op ca. 23 à 25 jaar. De overvaller rende de winkel uit in de richting van de Flemingstraat. De man moest zich voor zijn verwondingen laten behandelen. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: mannen met wapen aangehouden

De politie heeft zaterdagmorgen in de Muurstraat drie mannen uit het Duitse Haren (19, 24 en 25 jaar) aangehouden. Bij de meldkamer was een melding binnengekomen dat nabij de Noorderhaven een inzittende van een auto een voorwerp bij zich droeg dat kenmerken van een vuurwapen had. Hierop gingen meerdere agenten ter plaatse. Aangezien de auto leeg werd aangetroffen, werd in de omgeving een zoektocht ingesteld. De mannen werden in de Muurstraat gezien en werden vervolgens aangehouden. In de kleding van een van de mannen werd een vuurwapengelijkend voorwerp aangetroffen. De Duitsers moesten het wapen inleveren en konden het bureau na enkele uren met een boete verlaten.

Groningen: chauffeur verliest mest

Een 28-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Drentse Hijken is zaterdagmiddag een deel van zijn lading verloren. De man reed op de Plataanlaan in de richting van Aduard toen hij door had dat er iets niet goed ging. Ter hoogte van een nieuw te bouwen viaduct zette de bestuurder zijn vrachtwagencombinatie langs de kant van de weg. Toen bleek dat een afsluiter van de oplegger los was geschoten. Gevolg hiervan was dat er zon 15-duizend liter mest op het wegdek was gelopen. Een andere vrachtwagen heeft nog zon 21-duizend liter over kunnen pompen. Rijkswaterstaat heeft met behulp van drie veegautos de weg schoongemaakt. De weg tussen Groningen en Slaperstil is enkele uren voor het verkeer afgesloten geweest. De politie maakt een registratie.

Groningen/Musselkanaal: verkeerscontroles

Groningen - De politie heeft zaterdag tussen de Noorderhaven en de Sint Jansstraat een verkeerscontrole gehouden. In totaal bleken 12 automobilisten geen gordel te dragen en belden 4 bestuurders niet handsfree. 27 personen kregen een bekeuring omdat ze door het rode verkeerslicht reden en daardoor gevaarlijke situaties ontstonden.

Musselkanaal Bij een verkeerscontrole in Musselkanaal heeft de politie diverse mensen bekeurd. Drie personen kregen een bekeuring voor rijden onder invloed. Het alcoholpromillage varieerde van zon 1,6 tot bijna 0,3 voor een beginnend bestuurder. Andere bekeuringen werden uitgedeeld voor het fietsen zonder verlichting (25x), het niet dragen van een veiligheidsgordel (2x), niet dragen van een helm (3x), negeren van een stopteken (1x) en te hard rijden (2x).

Groningen: portiers bedreigd

De politie heeft zaterdagnacht drie personen aangehouden voor bedreiging van portiers. Op de Grote Markt werd een 19-jarige man uit Hoogezand aangehouden. Hij had zich vervelend gedragen in een horecagelegenheid en was naar buiten gedirigeerd. Dit kon hij niet verkroppen en bedreigde de portier. Deze 27-jarge man zal bij de politie aangifte doen van doodsbedreiging.

Diezelfde nacht werden twee mannen in de Gelkingestraat voor hetzelfde vergrijp aangehouden. Een 18-jarige man uit Groningen en een man die zijn identiteit niet bekend wilde en kon maken, werden geweigerd toen zij een horecagelegenheid naar binnen wilden gaan. Het pand was gesloten voor nieuwe bezoekers. Beide amokmakers waren het hier niet mee eens en bedreigden de portiers. Ook spuugden en schopten ze tegen de deur. Doordat er een gevaarlijke situatie ontstond doordat gasten via diezelfde deur het pand wilden verlaten, gingen de portiers met beide heren in gesprek. Een van de verdachten beet daarbij een 42-jarige medewerker in zijn hand. Ze zijn daarop overgeleverd aan de politie en zijn ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: bekeuring voor vechten op straat

De politie moest zondagmorgen in de Poelestraat tussen twee vechtende mannen komen. Beide inwoners van Groningen (33 en 18 jaar) konden geen verklaring voor de toedracht van de vechtpartij geven. Ook wilden ze geen aangifte doen. Daarop kregen beide heren een boete voor vechten op straat.

Provincie Groningen: alcomobilisten

Groningen - De politie heeft zaterdagavond op de Plataanlaan in Groningen een 52-jarige automobilist uit die plaats aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten gaven de man een stopteken naar aanleiding van zijn rijgedrag. Bij de blaastest bleek dat de Stadjer onder invloed van alcohol verkeerde. Hij had ruim 2,1 promille alcohol in zijn bloed. De man is al zon tien jaar niet meer in het bezit van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Ter Apelkanaal Een 42-jarige bromfietser uit Ter Apel werd gisteren aangehouden omdat hij onder invloed over de Zandberg in Ter Apelkanaal reed. Uit de ademanalysetest bleek dat de man ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl De politie heeft zaterdagnacht op de Ringoven in Delfzijl een 19-jarige automobilist uit Delfzijl aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten kwamen de man tegemoet rijden op de Koningin Julianalaan. Gezien het rijgedrag vertrouwden de dienders het niet en keerden de wagen. In de Ringoven konden ze de beginnend bestuurder aanspreken. Hij had bijna 1,2 promille alcohol in zijn bloed. Het rijbewijs van de man zal worden ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Musselkanaal: met bierfles op hoofd geslagen

De politie heeft zaterdagnacht in de Kruisstraat in Musselkanaal een 16-jarige jongen uit die plaats aangehouden. De jongen had ruzie gekregen met een 18-jarige jongeman uit Valthermond. Een getuige had geprobeerd beide kemphanen uit elkaar te halen, maar dit lukte maar gedeeltelijk. De Musselkanaalster pakte een bierfles en sloeg hiermee op het hoofd van de 18-jarige. Deze moest hierdoor naar een ziekenhuis worden vervoerd. De jongen is aangehouden en is ingesloten.

Ter Apel: man valt in wat na aanrijding met brug

Bij een verkeersongeval op de Oosterkade in Ter Apel is zaterdagnacht een 29-jarige automobilist uit Nieuw Weerdinge gewond geraakt. De man wilde over een brug rijden, maar raakte door onbekende oorzaak de brugleuning. Hierdoor kwam de auto half op de brug te staan, terwijl een deel van het voertuig boven het water hing. Toen de bestuurder uit de auto wilde stappen, viel hij direct in het water. Een 30-jarige inzittende uit Nieuw Weerdingen kon wel zonder nat pak uit het voertuig komen. De bestuurder is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. Van hem wordt een bloedproef afgenomen. De politie maakt een registratie.

Marum: aanhouding bij discotheek

De politie heeft zaterdagnacht twee mannen aangehouden bij een discotheek aan de Kruisweg in Marum. Een 22-jarige inwoner van Groningen had in de horecagelegenheid een kopstoot uitgedeeld aan een 20-jarige man uit het Friese Oosterlittens. Toen de Groninger door agenten werd meegenomen, begon een buiten een 26-jarige inwoner van Groningen zich met de aanhouding te bemoeien. De dienders vroegen de Stadjer zich niet met de situatie te bemoeien. Hij sloeg dit advies in de wind en werd opstandig. Plotseling kreeg een van de agenten een klap in zijn gezicht van de 26-jarige man. Beide verdachten zijn aangehouden en zijn overgebracht naar het politiebureau in Groningen. Daar zijn zij voor verhoor ingesloten.

Delfzijl: amokmaker aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht een 17-jarige jongen uit Delfzijl aangehouden. Agenten liepen op de Oude Schans toen zij de jongen hoorden schreeuwen. Omdat er verder niks gebeurde besloten de agenten een kijkje te nemen in een horecagelegenheid. Daar werden ze gewaarschuwd dat buiten een jongen ruzie zocht met anderen. De schreeuwende jongen bleek nu een 15-jarige jongen uit Appingedam in het gezicht te hebben geslagen. De Delfzijlster werd daarom aangehouden. Na overleg met een medewerker van de horecagelegenheid bleek dat de jongen zich daar ook al vervelend had gedragen en naar buiten was gebracht. De politie heeft hem meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bedum: gedrieën op de plof

De politie heeft zaterdagnacht drie jongeren bekeurd omdat zij met zn allen op één bromfiets zaten. Agenten merkten het drietal op en zagen dat geen van allen een helm droeg. Toen de agenten de brommer in het computersysteem natrokken, bleek deze te zijn gestolen. De 18-jarige bestuurder uit Garmerwolde bleek onder invloed van drugs het voertuig te hebben bestuurd. De bestuurder alsook de twee passagiers (17-jarig meisje en 16-jarige jonge uit Groningen) zijn meegenomen naar het politiebureau. Daar hebben ze een verklaring afgegeven. De politie maakt proces-verbaal op.

Winsum: gewonden bij eenzijdig ongeval

Bij een eenzijdig ongeval op de Schouwerzijlsterweg in Winsum zijn zaterdagmiddag twee personen gewond geraakt. Een 27-jarige automobilist uit Winsum raakte door onbekende oorzaak in de berm en kwam tegen een boom tot stilstand. Hij en zijn 22-jarige passagiere uit Munnekezijl raakten daarbij gewond. Ze zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Vlagtwedde: ongeval na overstekende reeën

Een 33-jarige automobilist uit Vlagtwedde is zaterdagmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De man reed over de Harpelerweg in zijn woonplaats toen er plotseling enkele reeën overstaken. De bestuurder moest daardoor krachtig remmen. Doordat het wegdek vochtig was, gleed de auto in de berm en kwam tegen een boom tot stilstand. De man is met letsel aan zijn hand naar een ziekenhuis gegaan. De politie maakt een registratie.

Stadskanaal: inbraak in videotheek

Bij een inbraak in een videotheek aan de Beneluxlaan in Stadskanaal zijn zaterdagmorgen diverse goederen gestolen. Agenten kregen een melding dat er een grote ruit was vernield van het pand en namen een kijkje. Zij constateerden samen met een medewerker dat er geld, pakjes shag en sigaretten en blikjes frisdrank was meegenomen. De beheerder heeft aangifte gedaan. De politie doet onderzoek.

Woudbloem: onder invloed tegen boom

Een 31-jarige automobilist uit Holwierde is zaterdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Woudbloemlaan in Woudbloem. De man had zijn voertuig niet onder controle en botste tegen een boom. Hij verklaarde tegen een aanwezige agent dat hij alcohol had gedronken. De bestuurder is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Daar wordt ook een bloedproef afgenomen. Ondertussen is het rijbewijs van de automobilist ingenomen.

Slochteren: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft zaterdagmiddag het rijbewijs van een 52-jarige automobilist uit Ter Apel ingevorderd. De man reed met hoge snelheid over de N387 bij Slochteren. De snelheid lag daarbij hoger dan 160 km/u. In het gebied waar 70 km/u is toegestaan, reed de met een gemiddelde snelheid van 138 km/u. Dit betekende een
snelheidsovertreding van 68 km/u. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.