Politie Haaglanden

persberichten 14 oktober

Haaglanden, 14-10-2007

Getuigen poging straatroof gezocht
Den Haag Politie Haaglanden zoekt de twee inzittenden van een bestelbus die vrijdagavond 12 oktober een straatroof wisten te voorkomen op de Ypenburgse Boslaan. Een 16-jarige Hagenaar reed omstreeks 18.15 uur op zijn scooter over de Ypenburgse Boslaan toen twee mannen hem onder bedreiging van een wapen van zijn scooter wilden beroven. Op dat moment passeerde een zilver- of lichtkleurige bestelbus met ladders op het dak. De twee mannelijke inzittenden van deze bestelbus roken kennelijk onraad en vroegen de jongen of hij soms beroofd werd. De daders kozen hierop het hazenpad. De recherche van bureau Ypenburg-Leidschenveen verzoekt de inzittenden van de bestelbus zich dringend te melden. Ook wanneer u vrijdagavond iets gezien heeft of anderszins informatie heeft die kan leiden tot het vinden van de twee straatrovers, dan kunt u bellen met de recherche van Bureau Ypenburg-Leidschenveen op nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Vrienden met losse handjes
Den Haag Een melding van geluidsoverlast op de De Constant Rebecquestraat leidde zondagmorgen 14 oktober omstreeks 02.45 uur tot de aanhouding van drie Hagenaars. Agenten gingen ter plaatse poolshoogte nemen en zagen voor het raam twee mannen slaande bewegingen maken naar iets wat onder het raam op de grond lag. Toen tegelijkertijd een buurman meldde dat er iemand in elkaar geslagen werd, snelden de agenten het portiek in. In het portiek liepen drie mannen hen tegemoet. De agenten hielden het drietal aan voor de mishandeling van een 18-jarige Hagenaar, die in de woning was achtergebleven. Het slachtoffer verklaarde met zijn drie vrienden, van 19, 22 en 22 jaar, in de woning te zijn geweest toen zij hem, onder invloed van drank en drugs, na een woordenwisseling te lijf gingen. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Jongetje aangereden
Den Haag Bij een aanrijding tussen een fietser en een personenauto raakte zaterdagavond 13 oktober omstreeks 19.00 uur een 10-jarig Hagenaartje gewond. De jongen fietste met zijn vader over de Segbroeklaan toen hij plotseling geschept werd door een auto die afsloeg om de Daal en Bergselaan op te gaan. Het jongetje kwam door de aanrijding op de motorkap van de auto, bestuurd door een 36-jarige Haagse, terecht. Onderzoek door de technische ongevallendienst van Politie Haaglanden wees uit dat de jongen door het rode licht gereden moest zijn. Het slachtoffertje heeft vanwege een mogelijke hersenschudding een nacht in het ziekenhuis geslapen, maar kwam verder met de schrik vrij.

Veelvuldig de fout in
Den Haag Een motoragent hield zondagmorgen 14 oktober omstreeks 03.10 uur een 49-jarige bestuurder aan die zich aan een controle wilde onttrekken. De agent zag de man op het Rooseveltplantsoen de tramhalte op rijden en wilde de man hierop aanspreken. De man reageerde echter niet op een stopteken en probeerde de motoragent af te schudden door steeds harder te gaan rijden. De agent hield de man op de Groot Hertoginnelaan aan en liet hem overbrengen naar het politiebureau. Daar bleek er nogal wat mis te zijn. Allereerst gaf de man een valse naam op en blies hij 815 ugl. Toen via zijn paspoort zijn juiste identiteit was vastgesteld, bleek dat zijn rijbewijs al in 1998 ongeldig verklaard was. De auto van de man werd inbeslag genomen en tegen hem werd voor alle strafbare feiten proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietsdieven betrapt
Den Haag Agenten in burger hielden vrijdagavond 12 oktober omstreeks 21.15 uur twee mannen aan voor diefstal van een bromfiets. De agenten zagen op de Doedijnstraat vier mannen lopen met een motorscooter zonder kentekenplaat. Toen de mannen de scooter in een kelderbox plaatsten, zagen zij de agenten en zetten het op een lopen. Twee van de vier, twee Hagenaars van 18 en 20 jaar, werden op het Jacob Jordaensplein aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De motorscooter bleek op begin oktober te zijn gestolen op de Riviervismarkt. De politie onderzoekt de zaak.

Stomdronken winkeldieven
Den Haag Twee Haagse meisjes werden vrijdagavond 12 oktober omstreeks 21.30 uur aangehouden omdat zij bij een supermarkt aan het Lorentzplein goederen ter waarde van ruim 400 euro hadden weggenomen. Winkelpersoneel ontdekte dat de meisjes, 16 en 18 jaar, goederen uit de winkel hadden klaargezet op het binnenterrein achter de winkel. De meiden, waarvan één in de supermarkt werkte, roken tevens flink naar alcohol. Zij stonden door de drank wankel op hun benen en sloegen wartaal uit. Nadat agenten de dievegges overbrachten naar het politiebureau, werden zij door de GG&GD ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Omdat de dames niet aanspreekbaar waren, worden zij verhoord als ze weer nuchter zijn. De politie onderzoek de zaak.

Gesnapt
Leidschendam Op de fiets surveillerende politieagenten zagen zondagochtend 14 oktober om 03.00 uur op de Laan van Nieuw Oosteinde een man lopen die zich verdacht gedroeg. Nadat zij de man enige tijd in de gaten hielden, zagen zij dat hij probeerde een fiets te stelen. De man werd direct aangesproken waarna bleek dat hij in zijn jas een autoradio, een zonnebril, een kniptang en een schroevedraaier had zitten. Omdat de man geen aannemelijke verklaring had over de herkomst van de radio hielden de agenten hem aan. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de radio.

Fietser over de grens
Voorburg Een 68-jarige fietser uit Voorburg belandde zondagochtend 14 oktober, kort na middernacht op het politiebureau nadat hij op de Bruijnings Ingenhoeslaan met zijn fiets ten val. Agenten die ter plaatse kwamen, roken een enorme alcoholwalm bij de man. Dat bleek niet geheel vreemd. Aan het bureau blies hij 1045 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal.

Jongen belandt in de cel na mishandeling
Voorburg Een 17-jarige inwoner uit Den Haag belandde zaterdag 13 oktober in de cel. Hij mishandelde om 03.00 uur zonder enige aanleiding op de Prinses Mariannelaan een 20-jarige Voorburger en gaf de man onder andere een kopstoot. Op aanwijzingen van het slachtoffer konden agenten de man op de Binkhorstlaan aanhouden. Hij wordt maandag 15 oktober voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Slaap zacht
Maasdijk Politieagenten zagen zondagochtend 14 oktober om 05.00 uur tot hun schrik een auto vanaf de Coldenhovenlaan de berm in schieten en een verkeers- en lantaarnpaal uit de grond rijden. Als zij de 32-jarige bestuurder uit Maassluis aanspreken, blijkt dat de man al rijdend in slaap was gevallen en zodoende van de weg was geraakt. Zijn auto raakte daarbij zwaar beschadigd. De man was direct klaar wakker.

Stap normaal
Naaldwijk en Monster - In het kader van de Actie Stap Normaal vond in de nacht van zaterdag op zondag 14 oktober een alcoholactie plaats in Monster. In totaal werden 70 bestuurders van bromfietsen en auto's gecontroleerd. Hierbij werden drie personen aangehouden voor ondermeer rijden onder invloed.

Een 26-jarige inwoner uit ter Heijde werd aangehouden vanwege een mishandeling. De 26-jarige sloeg zonder enige aanleiding in de feesttent een evenoude man op zijn gezicht. Een man kreeg een proces-verbaal vanwege openbare dronkenschap. Twee bezoekers van het feest in Monster kregen een proces-verbaal wegens wildplassen. In Naaldwijk hield de politie op aanwijzingen van het buurtpreventieteam een groep van acht jongeren (13-16 jaar) aan. De jongeren waren op het dak van een politieauto gaan staan die in de buurt geparkeerd stond en maakten fotos van elkaar.

De actie Stap Normaal is er op gericht om de overlast tijdens de stapavonden in het Westland tegen te gaan. Ook de komende periode zal de politie in het Westland zich inzetten om het overmatig gebruik van drank en drugs tegen te gaan en de openbare vernielingen en geweld verder terug te dringen.

Uit de bocht
Naaldwijk Een 25-jarige automobilist uit s-Gravenzande vloog vrijdag 12 oktober om 23.30 uur met zijn auto uit de bocht en belandde in de struiken van de Hoge Geest. Agenten roken dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 645 ugl en raakte zijn rijbewijs kwijt. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De invorderingsgrens voor het rijbewijs ligt op 570 ugl.

Snelle pizza
s-Gravenzande Politieagenten zagen vrijdag 12 oktober om 22.00 uur een auto met hoge snelheid over de Monsterseweg rijden. De man (18) reed 120 km per uur, wara slechts 50 km/u toegestaan was. Hij verklaarde dat hij een pizza moest bezorgen bij een klant in het Westland. De man kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Fietsendieven betrapt
Delft Personeel van het cameratoezicht (GMC) zagen zaterdag 13 oktober om 03.45 uur dat vanaf het NS-station aan de Van Leeuwenhoeksingel twee mannen probeerden een fiets te stelen. Zij riepen direct hun collegas van Politiebureau Delft erbij die de twee mannen (21-22) uit Delft op heterdaad aanhielden. s Avonds was het weer raak. Om 21.00 uur zag het GMC wederom dat een man, nu vanaf de Coenderstraat een fiets trachtte weg te nemen. Zij riepen wederom hun collegas erbij die de man (18) aanhielden.

Verdachte mishandeling aangehouden
Delft Politieagenten konden zaterdag 13 oktober om 01.40 uur een 18-jarige Delftenaar aanhouden. De man mishandelde bij een ruzie op de Voldersgracht twee mannen (22 en 23 jaar). De 22-jarige werd vervoerd naar een ziekenhuis en voor één nacht ter observatie opgenomen. De 18-jarige kreeg een proces-verbaal.

Voor de 20ste keer
Delft Een 30-jarige Delftenaar raakte zondag 14 oktober kort na middernacht zijn auto kwijt. De man werd voor de 20ste keer opgepakt voor rijden onder invloed. De agenten zagen de man met hoge snelheid (90 km/u) over de Buitenhofdreef rijden en besloten hem te controleren. Hij bleek teveel te hebben gedronken en blies 965 ugl Aan het bureau bleek dat rijbewijs van de man sinds 2006 ongeldig verklaard is. De agenten namen de man zijn auto in beslag en de man kreeg wederom een proces-verbaal.

Groep veroorzaakte overlast
Zoetermeer Politieagenten spraken zaterdag 13 oktober kort na middernacht op de Dorpsstraat een groep jongeren aan die zich nogal luidruchtig gedroeg. Op het moment dat de agenten met de jongeren in gesprek gingen, scholden twee Zoetermeerders (15-18) de agenten uit met verwenzingen uit de 2e wereldoorlog. Zij werden direct aangehouden en kregen een bekeuring.

De weg kwijt
Zoetermeer Een 22-jarige Zoetermeerder mishandelde vrijdagavond 12 oktober om 22.0 uur een 33-jarige beveiligingsmedewerker van een horecagelegenheid aan de Scheglaan. De man gaf daarbij de 33-jarige een kopstoot. Met de nodige moeite kon de man door gewaarschuwde agenten worden overmeesterd, waarbij hij zich hevig verzette. Hij verklaarde een dag later dat hij zich de kopstoot niet meer kon herinneren, maar dat het zeker wel mogelijk was geweest.

Groep vernielt ruiten Station Voorweg
Zoetermeer Alert optreden van beveiligingespersoneel van de HTM leidde zondagochtend 14 oktober om 07.30 uur tot de aanhouding van vier jongeren (17-20). De jongeren vernielden enkele ruiten van een halte aan de Ir. Veltplein. Dankzij de beveiligers konden de agenten het viertal aanhouden.