Politie Limburg-Zuid

Datum ( zondag 14 oktober 2007

Eijsden; omstanders houden tasjesdief aan

Een 20-jarige man uit Eijsden die probeerde een tasje te stelen op een terras kwam hier zaterdagmiddag niet ver mee. Terwijl hij wegrende, kwamen er omstanders achter hem aan die hem aanhielden.
De verdachte stond even ervoor met een tweede man op het terras van een café aan de Kasteellaan in Eijsden. De tweede man wees al schreeuwend ergens naar. Hierdoor raakte het slachtoffer, een 53-jarige vrouw afgeleid en op dat moment greep de Eijsdenaar de tas weg. De tweede verdachte, een 21-jarige man uit Maastricht, kon even later aan de hand van zijn signalement in de buurt worden aangehouden. Beide mannen zijn in verzekering gesteld. De gestolen tas werd teruggevonden.

Heerlen; straatroof

Vrijdagavond rond 20:15 uur is een 72- jarige vrouw van haar tas beroofd op de Buttingstraat in Hoensbroek.
De vrouw liet haar hondje uit, toen ze ineens een duw in haar rug kreeg en viel. Toen ze op de grond lag werd haar schoudertas losgerukt en zag ze dat twee personen wegrenden in de richting van de Dr. Albert Schweitzerstraat.
Het slachtoffer heeft de verdachten niet goed kunnen zien. Het ging om twee jongens met donkere kleding aan.

Kerkrade; twee jongens aangehouden in verband met graffiti

Twee 15-jarige jongens uit Kerkrade zijn vrijdagavond op heterdaad aangehouden omdat zij met een stift onder meer op vuilcontainers op de Pricksteenweg in Kerkrade hadden geschreven.
De jongens zijn later die avond in vrijheid gesteld.

Heerlen; vuurwapen aangetroffen

Een 22-jarige man uit Rotterdam die vrijdagmiddag op de Monseigneur Nolensstraat in Hoensbroek straat werd aangehouden bleek bij de veiligheidsfouillering in het bezit te zijn van een vuurwapen.
De verdachte werd aangehouden omdat hij gesignaleerd stond. Hij heeft een verklaring afgelegd en is weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Voerendaal; inbraak woning

Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de van Elmptstraat in Voerendaal.
Tussen 18:45 en 00:15 uur hebben onbekenden een raam opengebroken aan de achterzijde van de woning. Nadat ze de woning hebben doorzocht gingen ze er vandoor met onder meer een geldbedrag en een laptop. De daders (of dader) hebben vanuit de tuin van een van de buren een stoel weggenomen en die op de plaats delict achter gelaten. Mogelijk dat er mensen zijn die die avond iets hebben gezien in de omgeving van de Elmptstraat. Als zij nog geen contact hebben opgenomen met de politie worden ze dringend verzocht dit alsnog te doen via het landelijk telefoonnummer 0900-8844(lokaal tarief)



Politie Limburg-Zuid