Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg, 14 oktober 2007

TILBURG, 14 oktober 2007

Kordaat optreden getuige leidt tot aanhouding aanrander

TILBURG: Een getuige heeft in de nacht van zaterdag op zondag zeer kordaat opgetreden toen hij zag dat een vrouw door een man werd mishandeld op de Heuvelring. De getuige bedacht zich geen moment greep de man in zijn lurven en droeg hem over aan politieagenten in de horecadienst.
Na een onderzoek in de omgeving bleek dat de 23-jarige verdachte, inwoner van Tilburg, in een horecagelegenheid een 22-jarige vrouw in haar kruis had gegrepen. Toen de vrouw de man hierop aansprak en vertelde hier niet van gediend te zijn sloeg hij de vrouw met volle vuist in haar gezicht en duwde haar op de grond. De getuige zag dit gebeuren en greep direct in. De man is aangehouden en inverzekering gesteld. Hij wordt maandag voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Portier aangehouden na mishandelen klant
TILBURG: Een portier van een horecagelegenheid aan de Stadhuisstraat is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden omdat hij een klant had mishandeld. Het slachtoffer wilde een horecagelegenheid binnen en werd door de portier tegengehouden die hem vervolgens in zijn gezicht sloeg. Het slachtoffer, een 42-jarige inwoner van Tilburg, liep daarbij letsel op aan zijn oog. De portier, een 49-jarige inwoner van Vaassen is na verhoor heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal opgemaakt worden.

Man aangehouden na openlijke geweldpleging in café
OISTERWIJK: In een café aan de Lind is in de nacht van zaterdag op zondag gevochten door een aantal personen. Deze mannen vernielden verschillende dingen en gooiden met glazen. Na onderzoek in de omgeving is één van de verdachten, een 35-jarige inwoner van Tilburg, aangehouden. Onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd en wat de identiteit is van de andere verdachten. Een aangifte van vernieling is opgenomen.

Twee personen aangehouden voor niet voldoen bevel
TILBURG: Een 19-jarige en een 21-jarige inwoner van Haaren zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Het tweetal was een horecagelegenheid aan de Paleisring uitgezet en wilde niet weggaan. Ook niet nadat het tweetal door de politie was aangesproken. Hierop is het tweetal aangehouden en na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Mishandeling leidt tot aanhouding tweetal
TILBURG: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 36-jarige en een 16-jarige inwoner van Tilburg aangehouden voor openlijke geweldpleging en mishandeling. Het tweetal had met nog onduidelijke reden een 16-jarige inwoner van Oisterwijk in zijn gezicht geslagen. Die had hierdoor letsel opgelopen aan zijn gezicht. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan waarna het tweetal is aangehouden. Na verhoor zijn zij heengezonden. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Drietal slachtoffer van beroving
TILBURG: Een drietal jongeren heeft bij de politie aangifte gedaan van beroving op de Vijverlaan. In de nacht van zaterdag op zondag reed het drietal op de fiets terug vanuit het centrum. Rond 03.30 uur rende plotseling een drietal jongens de weg op en schreeuwde tegen het drietal om geld. Een schermutseling ontstond waarbij de verdachten één van de jongens mishandelde en tegen een boom gooide. Nadat de GSMs en er geld was afgegeven vertrokken de verdachten weer. Mogelijk dat getuigen een en ander hebben zien gebeuren. Zij kunnen zich bij de politie melden op 0900-8844.

Auteur: Nicolette Bovenhorst