Politie Groningen

Man gewond bij overval

Groningen, 14-10-2007 o Een 59-jarige man uit Haren is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een overval op een winkel aan de Paterswoldseweg in Groningen. De verdachte wist te ontkomen. De politie doet onderzoek.

Een onbekende persoon kwam zaterdagmiddag vlak voor 17.00 uur het bedrijf binnen. De 59-jarige medewerker vroeg of hij de persoon kon helpen. Nadat de medewerker achter de kassa ging om af te rekenen, sprong de overvaller achter de toonbank en bedreigde de Harener. Hierna ontstond een worsteling waarbij de medewerker met een onbekend voorwerp werd gestoken. Bij de uitgang ontstond opnieuw een worsteling, maar de overvaller wist zonder buit te ontkomen.

De verdachte is zeer vermoedelijk een blanke vrouw met een iel postuur en een licht pokdalig gezicht. De leeftijd wordt geschat op ca. 23 à 25 jaar. De overvaller rende de winkel uit in de richting van de Flemingstraat. De man moest zich voor zijn verwondingen laten behandelen. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844 (lokaal tarief).