Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Apeldoorn - alcoholcontrole                               |

De politie heeft zaterdagavond 13 oktober op de Laan van Zevenhuizen in Apeldoorn een alcoholcontrole gehouden. Eén bestuurder bleek te hebben gedronken.

In de avonduren heeft de politie 69 bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik in het verkeer. Een 37-jarige automobilist uit Twello bleek teveel te hebben gedronken. Hij blies op het politiebureau 0.7 promille en kreeg een boete en een rijverbod.
|     |Apeldoorn - aangehouden voor belediging                   |

De politie heeft zondag 14 oktober drie personen in Apeldoorn aangehouden voor belediging. Proces-verbaal wordt tegen hen opgemaakt.

Tijdens de stapavond van zaterdag op zondag was niet iedereen het eens met de werkzaamheden van de politie. Vaak was alcoholgebruik daar de oorzaak van.

Terwijl een agent rond 02.00 uur in de Roggestraat een jongeman bekeurde omdat deze op straat stond te urineren, vond een vriend het nodig zich hiermee te bemoeien. Hij beledigde de agent meerdere malen, waarop hij werd aangehouden. Zelfs op het politiebureau wenste hij geen medewerking te verlenen aan het verhoor.

Even voor 04.00 uur werd een 26-jarige Apeldoorner aangehouden. Hij was door een portier uit een café gezet en was het hiermee niet eens. Volgens hem was hij ook geslagen. Aangezien de man duidelijk teveel gedronken had, werd met hem de afspraak gemaakt om overdag te bellen wanneer hij aangifte kon doen. Hier was hij het niet mee eens, waarop hij de agent beledigde. Hij werd aangehouden voor verhoor.

Kort daarna werd in het centrum een 26-jarige Apeldoorner aangesproken omdat hij met een glas op straat liep. Hij wenste dit niet af te geven en nadat van hem gevorderd was om de binnenstad te verlaten, beledigde hij een agent. Hij werd aangehouden en in het cellencomplex trachtte hij een agent een kopstoot te geven. Dit werd met gepast geweld voorkomen.
Alle betrokkenen zijn inmiddels verhoord en hebben met een proces-verbaal het politiebureau verlaten.