Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Renger zeer snel in slotrace

HOCKENHEIM, 14 OKTOBER 2007 - Renger van der Zande was vandaag in de seizoensfinale van de Formule 3 Euro Series een klasse apart. Op een zonnig en enorm druk Hockenheim maakte de Mercedes-Benz junior een ijzersterke opmars. Ook reed hij, samen met de nieuwe kampioen Romain Grosjean, Sebastien Buemi en Nico Hülkenberg, veruit de snelste rondetijden. Met deze prestatie bevestigde Renger opnieuw zijn titelkandidatuur voor volgend jaar.

Omdat Renger gisteren de eerste race door mechanische pech niet geëindigd was, moest hij vandaag achteraan starten. Een nieuwe ervaring voor de Prema Powerteam coureur. In dit ultracompetitieve kampioenschap geeft de laatste startrij geen uitzicht op een podiumpositie. Met dit gegeven in zijn achterhoofd stelde Renger zich als doel om de 100.000 toeschouwers vuurwerk te leveren. Vanaf de 23e startplek walste de Nijmegenaar middels fraaie gevechten door het startveld. Eenmaal op de elfde positie bleek het gat naar de kopgroep te groot om nog te overbruggen. De race duurde simpelweg te kort...

Renger kan met recht trots terugblikken op zijn debuutseizoen in de F3 Euro Series. Ook vandaag bewees hij weer dat hij de snelheid heeft om in 2008 voor de titel te strijden. Getuige de interesse van de teambazen van de topteams een realistisch doel. Nu het seizoen 2007 ten einde is richt Renger zijn vizier op volgend jaar. De komende weken volgt meer nieuws over zijn winterplannen.

RENGER VAN DER ZANDE: "Dit was lekker racen. Ik heb dit seizoen nog nooit zoveel mensen in één race ingehaald. Afgaande op mijn rondetijden hoorde ik in de top 3 thuis. Jammer van de technische tegenslag gisteren, maar een lekkere afsluiter van een prima jaar. Nu op naar 2008."

http://www.rengervanderzande.com