Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout, 14 oktober 2007

OOSTERHOUT NB, 14 oktober 2007

Politie vordert drie rijbewijzen in na snelheidsovertredingen

WAALWIJK: Door een motorrijder van het Regionale
Verkeershandhavingsteam is zaterdag 13 oktober van een drietal bestuurders het rijbewijs ingevorderd. Het drietal had veel te hard gereden. De rijbewijzen zullen naar de Officier van de Justitie te Breda worden gezonden die verder zal bepalen wat er mee gaat gebeuren. Omstreeks 14.45 uur reed een 23-jarige inwoner uit Waalwijk met een (gecorrigeerde) snelheid van 127 km/uur over de A59 tussen Drunen en Waalwijk. Ter geldt een maximum snelheid van 70 km/uur. Deze bestuurder is tevens een Beginnende Bestuurder.
Omstreeks 15.35 uur reed een 31-jarige inwoner uit Hilvarenbeek met een (gecorrigeerde) snelheid van 109 km/uur over de N269 ter hoogte van Hilvarenbeek. Ter hoogte van de Tilburgseweg geldt een maximum snelheid van 50 km/uur ivm de wegwerkzaamheden die daar worden uitgevoerd. Behalve de snelheid kreeg hij ook nog een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.
Omstreeks 19.05 uur reed een 33-jarige inwoner uit Waalwijk met een (gecorrigeerde) snelheid van 127 km/uur over de Midden-Brabantweg te Tilburg op het gedeelte waar de maximum snelheid 70 km/uur bedraagt.

Politie houdt vijf verdachten aan bij hennepkwekerij
RIJEN: De politie heeft zaterdagmiddag een vijftal verdachten aangehouden nadat er een melding was binnengekomen over een in gebruik zijnde hennepkwekerij. Op de Provincienbaan trof de politie het vijftal aan waarop ze zijn aangehouden. In de schuur van dit pand werd een drietal ruimte aangetroffen waar een hennepkwekerij in werking was. In totaal 350 planten aangetroffen. De verdachten, een 32-jarige en een 24-jarige inwoner van Tilburg, een 26-jarige en een 28-jarige inwoner van Goirle, een 18-jarige inwoner van Kaatsheuvel, een 21-jarige inwoner van Rijen zijn meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Onderzoek moet verder nog uitwijzen of het vijftal ook daadwerkelijk verdachte is van deze hennepkwekerij.

Vrouw gewond na aanrijding met personenauto
KAATSHEUVEL: Een 26-jarige vrouw is zaterdagmiddag zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De vrouw reed op haar fiets op de Bevrijdingsweg met de Dijkstraat in Sprang-Capelle toen zij bij de fietsoversteekplaats geen voorrang verleende aan een auto op de kruisende weg. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de vrouw zwaar hoofdletsel opliep. De bestuurder van de personenauto bleek gedronken te hebben, hij blies 650 ug/l. Normaliter zou zijn rijbewijs moeten worden ingevorderd, maar uit onderzoek bleek dat de man niet meer in het bezit was van een rijbewijs. De personenauto van de 46-jarige inwoner van Rotterdam, bestuurder van de personenauto, is inbeslaggenomen. Het slachtoffer, inwoonster van Tilburg, is opgenomen in het Elizabethziekenhuis in Tilburg. Zij is buiten levensgevaar maar is ter observatie opgenomen. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Fietser aangehouden voor dronken rijden
GILZE: Op de Oranjestraat is in de nacht van zaterdag op zondag een 38-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden voor het dronken rijden op de fiets. De man reed bij een groepje andere fietsers zonder licht. De fietsers werden hierop aangesproken door de politie, maar de 38-jarige weigerde te gaan lopen en slingerde van links naar rechts over de weg. Aangezien hij het overige verkeer in gevaar bracht met zijn capriolen is de man aangehouden waarbij hij zich hevig verzette. Hij blies uiteindelijk 695 ug/l. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden na verlaten plaats ongeval
RAAMSDONKSVEER: Een 26-jarige inwoner van Raamsdonksveer is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden voor het verlaten van een plaats ongeval. De man had even daarvoor over de Breetweerlaan gereden en bij de rotonde de macht over het stuur verloren. De auto was hierna over het fietspad gereden en tegen een boom gereden. Een getuige had een en ander zien gebeuren en de politie gebeld. Met het genoteerde kenteken kon de politie even later de man aanhouden. Zijn beschadigde auto stond bij hem voor de deur.

Auteur: Nicolette Bovenhorst