Politie Limburg-Zuid
1. Limburg Zuid
2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Renske Hamming
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( zondag 14 oktober 2007
Opmerkingen ( geen

Maastricht; Euregionale Veiligheidsdag

Maastricht was afgelopen zaterdag het decor van de Euregionale Veiligheidsdag. Enkele tienduizenden bezoekers waren tussen 10 uur 's morgens en vier uur 's middags te vinden op het Vrijthof.
Daar gaven de Koninklijke Marechaussee (Kmar), politie, brandweer en ambulancediensten uit Nederland, België en Duitsland de meest uiteenlopende demonstraties. Ze werden hierbij geruggensteund door een fantastische najaarszon, de Drums & Pipes van het Korps Limburg-Zuid en leden van de Big Band van de Kmar.
Jong en oud keken de ogen uit bij onder andere het abseilen van Duitse brandweerlieden van de St.Servaasbasiliek.
Ook de acties van de hondenbrigade, de bikers en de Mobiele Eenheid vielen in de smaak, evenals de speciale rook- en duikcontainer van de brandweer.

Naast het Vrijthof waren er ook spectaculaire dingen te zien op de Maasboulevard, zoals boten van Rijkswaterstaat, de reddingsbrigade van Maastricht en de politie te water uit Nederland en België. Heel indrukwekkend was voor velen de landing èn het bezichtigen van de helikopter van het Korps Landelijke Politie Diensten.

Beek; jongen valt door lichtkoepel

Zondagmiddag is een jongen gewond geraakt toen hij door een lichtkoepel van de LTS aan de Vondelstraat in Beek viel.
De jongen was met anderen aan het voetballen toen de bal op het dak terecht kwam. Er werd een ladder gehaald waarna de jongen het dak op ging om de bal te pakken. Hierbij viel hij door de lichtkoepel naar beneden. De jongen was nog aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis in Sittard overgebracht.

NB op dit moment is de identiteit van het so nog niet bekend.