Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, 14 oktober 2007

BREDA, 14 oktober 2007

Man aangehouden met vals geld
BREDA: Een beveiligingsmedewerker heeft zaterdagavond een 29-jarige inwoner van Etten-leur aangehouden voor het bezit van vals geld. De man had die avond vals geld aangeboden aan een croupier die het niet vertrouwde. Uiteindelijk bleek de man een elftal biljetten van 50 euro en 200 Euro in zijn bezit te hebben. Het geld is inbeslaggenomen. De verdachte is zondag in de loop van de dag heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie houdt man aan voor vernielen autos
BREDA: Op de Ginnekenweg is in de nacht van zaterdag op zondag een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had op de Ginnekenmarkt een drietal autos vernield waarna hij de benen had genomen. Een getuige had de man achterna gezeten en kon de politie de man aanwijzen. Die heeft hierop de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol. De drie autos hebben aanzienlijke schade opgelopen. De benadeelden hebben aangifte gedaan bij de politie.

Man aangehouden voor huiselijk geweld
ETTEN-LEUR: Een 27-jarige inwoner van Etten-leur is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden voor het mishandelen van zijn vriendin. Het incident had plaats in het centrum. De man is ingesloten en inverzekering gesteld.

Politie houdt fietsendief op heterdaad aan
BREDA: Op het Stationsplein is in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige inwoner van Oosterhout aangehouden toen hij een fiets probeerde te stelen. De verdachte sloeg met een baksteen op het slot van een van de daar geparkeerd staande fietsen, maar merkte de politie te laat op. Die heeft de man aangehouden. Hij wilde graag terug naar Oosterhout en de bussen reden niet meer, waarop hij maar een fiets ging stelen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Tweetal 16-jarige jongens aangehouden voor vernieling fietsen ETTEN-LEUR: Een politieagent die op weg was naar huis passeerde in de nacht van zaterdag op zondag het Stationsplein. De politieagent zag dat een tweetal jongens fietsen op de grond aan het gooien was en greep direct in. Het tweetal, een 16-jarige inwoner van Hoeven en een even zo oude inwoner van Etten-leur, is aangehouden. Na verhoor zijn zij in de loop van de zondag heengezonden. In het jeugdoverleg zal worden besproken wat er met het tweetal gaat gebeuren.

21-jarige aangehouden voor bedreiging portier
BREDA: Een 21-jarige inwoner van Etten-leur is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden voor het bedreigen en mishandelen van een portier. De verdachte zat tegen sluitingstijd bij een horecagelegenheid aan de Reigerstraat toen hij weigerde weg te gaan. De portier heeft hem aangedrongen toch weg te gaan, waarna hij de portier bedreigde en mishandelde. De man is hierna door de portier de zaak uitgezet en overgedragen aan de politie. Die heeft de man ingesloten. In de loop van de zondag is de man heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Vernieler fiets aangehouden
BREDA: Dienstdoende politieagenten zagen in de nacht van zaterdag op zondag dat een 19-jarige inwoner van Schiedam op het Kasteelplein een fiets vernielde. De man is aangehouden en ingesloten. Na verhoor is hij zondagochtend heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auto gestolen na inbraak en in water aangetroffen
BREDA: Een personenauto die in de nacht van zaterdag op zondag werd gestolen bij een woninginbraak aan de Raaimoeren is zondagochtend aangetroffen. De politie kreeg een melding van een auto te water waarna zij de auto zonder inzittenden aantrof in het water van de Randoord. De dader heeft het slot van de voordeur geforceerd waarna zij de woning konden binnenkomen. De eigenaar van de auto lag in de woning te slapen maar heeft niets gehoord. s Ochtend kwam zij tot de ontdekking, dat er was ingebroken. Naast haar auto is ook een televisie en een geldbedrag meegenomen. De auto is uit het water gehaald. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Drie gewonden bij aanrijding Rijksweg A16
BREDA: Drie personen zijn zondagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Rijksweg A16 nabij de afslag Rijsbergen. Het verkeer moest op dat moment vaart minderen op de Rijksweg A16. één auto merkte dit te laat op waarna deze aan zijn stuur trok en op de middelste strook met hoge snelheid tegen een andere auto aan reed. In deze auto zat een inwoonster van Breda die uiteindelijk met nekletsel is afgevoerd naar het ziekenhuis. De personenauto die de aanrijding veroorzaakte raakte zwaar beschadigd. De twee inzittenden van dit voertuig zijn door de brandweer uit hun voertuig geknipt. Zij zijn eveneens gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Een auto die deze aanrijding niet meer kon ontwijken reed hierop tegen de vangrail. Gelukkig bleef het hier bij materiële schade.

Auteur: Nicolette Bovenhorst