Nieuw-Vlaamse Alliantie


N-VA niet bereid prijs te betalen voor uitvoeren arrest Grondwettelijk Hof (14/10/07)

De N-VA heeft steeds benadrukt dat voor het splitsen van Brussel-Halle-Vilvoorde geen prijs kan betaald worden. Aan dit standpunt is niets gewijzigd. De splitsing van het kies- en gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde is immers niet meer dan een correcte invulling van de grondwettelijke indeling van dit land in gewesten en gemeenschappen. Daarvoor dient Vlaanderen geen prijs te betalen. Daarom ook herhaalt de N-VA zonder aarzeling dat ze niet toetreedt tot een federale regering zonder dat deze splitsing is geregeld.

De onderhandelingen die nu starten, zijn cruciaal. Ze betekenen een laatste kans om inzake BHV goedschiks tot een regeling te komen. Alle onderhandelaars doen er goed aan dit te beseffen. De parlementaire behandeling van de Vlaamse voorstellen tot splitsing loopt immers voort. Deze behandeling eindigt logischerwijze in een stemming.

Dit duidelijke standpunt neemt niet weg dat de N-VA aanvaardt dat er in het globale regeerakkoord gerust een lepel suiker kan zitten om de zure smaak van de splitsing voor de Franstaligen te verzachten. Een lepel suiker is echter niet meer dan wat zoetstof om een bittere pil wat gemakkelijker door te slikken. Het is zeker geen prijs.

Auteur:
Voorzitter N-VA
Bart De Wever

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn, woordvoerder
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va.be
Url: www.n-va.be