Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 14 oktober 2007

Regkop Kennemerland, 14-10-2007

Verkeersongeval met letsel

HAARLEM, 13 oktober - Politieagenten behandelden omstreeks 14.35 uur een ongeval op het kruispunt bij de Nieuwe Gracht, waarbij een personenauto en een bromfiets met elkaar in botsing kwamen. De bestuurder van de personenauto, een 21-jarige Haarlemmer, reed over de Nieuwe Gracht. Op het kruispunt verleende hij geen voorrang aan de bromfietster, een 41-jarige vrouw uit Velsen, die richting het Nassauplein reed. De vrouw is hierbij gewond geraakt. Zij is met letsel aan het onderbeen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Aanrijding met letsel

HAARLEM, 13 oktober - Politieagenten behandelden omstreeks 15.15 uur een aanrijding op het Nagtzaamplein, waarbij een automobilist en een kind betrokken waren. De automobilist, een 36-jarige Haarlemmer reed op het plein, toen plotseling een 6-jarig kind tussen geparkeerde auto's de weg op rende. De Haarlemmer kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het kind uit Haarlem raakte gewond en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Man aangehouden voor bezit drugs

HAARLEM, 12 oktober - Tijdens een alcoholcontrole op de Fonteinlaan hielden politieagenten omstreeks 22.20 uur een 28-jarige automobilist uit Zandvoort staande. Agenten zagen op de bijrijderstoel drugs liggen. Bij een doorzoeking in de auto vonden agenten verschillende drugs. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. De drugs is in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in.

Rijbewijs van hardrijder ingevorderd

BEVERWIJK, 12 oktober - Tijdens een verkeerscontrole op de Rijksweg A9 hebben politieagenten omstreeks 19.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 40-jarige automobilist. De Alkmaarder reed 170 km/u waar 120 km/u is toegestaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden op verdenking van diefstal stereo

HAARLEM, 13 oktober - Politieagenten kregen omstreeks 02.05 uur een melding dat er iemand in een trappenhuis aan de Nederlandlaan zou staan, die daar niet thuishoorde. Ter plaatse troffen agenten een 41-jarige Haarlemmer met een stereo aan. De man is aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de stereo kort daarvoor uit een box in de Nederlandlaan te hebben gestolen. Hij heeft afstand gedaan van de stereo en deze gaat terug naar de eigenaar. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee jongens aangehouden voor vernieling

DRIEHUIS, 13 oktober - Politieagenten kregen omstreeks 02.05 uur een melding dat twee jongens op de Wolff en Dekenlaan een fiets op een auto hadden gegooid en stenen door ramen van het station hadden geworpen. Dankzij signalementen van oplettende getuigen konden agenten even later twee jongens aanhouden op de Zeeweg in IJmuiden. De jongens, twee 18-jarige IJmuidenaren, gedroegen zich bij hun aanhouding erg recalcitrant. De politie stelt een onderzoek in. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Baldadige man aangehouden

HAARLEM, 12 oktober - Politieagenten hebben omstreeks 16.35 uur een op de Lange Bogaardstraat een 47-jarige IJmuidenaar aangehouden. Politieagenten zagen de man eerst een afvalbak omgooien. Vervolgens begon hij voorbijgangers uit te schelden en gooide een fiets de rijbaan op, waardoor het verkeer niet meer verder kon rijden. Toen hij probeerde een putdeksel los te trekken, is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding tussen twee beschonken bestuurders

HAARLEM, 14 oktober - Politieagenten behandelden omstreeks 04.15 uur op het Prinsen Bolwerk een aanrijding tussen twee personenauto's. Een 28-jarige Hoofddorper wilde met zijn auto keren. Daarbij gaf hij geen voorrang een 22-jarige automobilist uit Haarlem. Na een alcoholcontrole bleken beide heren te veel gedronken te hebben en van hen is het rijbewijs ingevorderd. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendief aangehouden

HAARLEM, 13 oktober - Politieagenten kregen omstreeks 16.55 uur een melding dat er in de Zuidpolderstraat een fiets was gestolen en dat twee personen ermee weg liepen. Dankzij het signalement van een getuige konden agenten even later twee mannen, Haarlemmers van 31 en 35 jaar, aanhouden. Ook werd even later de gestolen fiets teruggevonden. Beide heren zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Vier mannen aangehouden voor heling

BEVERWIJK, 13 oktober - Tijdens een verkeerscontrole op de Havenstraat hielden agenten omstreeks 11.50 uur een personenauto staande. Bij een doorzoeking van de auto vonden agenten twee zakken vol drogisterijartikelen. Daarom hebben agenten de vier inzittenden aangehouden op verdenking van heling. Het gaat om vier mannen van respectievelijk 24, 25, 32 en 40 jaar. Zij zijn afkomstig uit Bellingwolde, Groningen en Arnhem. Bij controle bleek de bestuurder, de man uit Groningen, niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De politie heeft de goederen in beslag genomen. De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Politie zoekt getuigen van mishandeling

HAARLEM, 14 oktober - Tijdens het surveilleren zagen politieagenten omstreeks 04.35 uur op de kruising Kleine Houtstraat/Gedempte Oude Gracht een jongen lopen, die een baksteen van de grond oppakte. Hij liep naar een andere jongen toe en sloeg hem vervolgens met die baksteen op zijn achterhoofd en probeerde hem daarna te slaan. Politieagenten hebben de jongen, een 20-jarige Haarlemmer, direct aangehouden. Het slachtoffer, een 20-jarige plaatsgenoot, is door de mishandeling licht gewond geraakt. De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die iets van de mishandeling hebben gezien of wat kunnen vertellen over de aanleiding van deze mishandeling, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem via telefoonnummer 0900- 88 44.

Jongens aangehouden voor overlast

ZANDVOORT, 14 oktober - Politieagenten kregen omstreeks 05.25 uur een melding dat er op straat gevochten zou worden. Ter plaatsen troffen agenten drie jongens aan die tegen elkaar aan het schreeuwen waren. Daarnaast had één van de jongens de ruit in een bushalte vernield. De jongens, Zandvoorters van 16, 17 en 18 jaar zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietsdief aangehouden

HAARLEM, 13 oktober - Politieagenten hebben omstreeks 22.30 uur op de Zaanenlaan een 18-jarige jongen uit Heemstede aangehouden. De jongen stond bij een bromfiets waarvan de kentekenplaat als gestolen gesignaleerd stond. De jongen is ingesloten voor nader onderzoek.

Rijbewijzen ingevorderd van drankrijders

UTGEEST, 13 oktober - Tijdens een alcoholcontrole op de Westerwerf hebben agenten omstreeks 05.20 uur het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige automobilist uit Ilpendam. Na een ademanalyse blies hij 1,40 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

ZANDVOORT, 13 oktober - Tijdens een alcoholcontrole op de Dr. Jacobus P. Thijsseweg hebben agenten omstreeks 04.25 uur een 22-jarige motorrijder uit Zandvoort aangehouden. Na een ademanalyse blies hij
1,17 promille. Daarnaast bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

HEEMSKERK, 14 oktober - Tijdens een alcoholcontrole op de Maerten van Heemskerckstraat hielden agenten omstreeks 03.00 uur een 44-jarige automobilist uit Beverwijk aan. De man bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 2,32 promille. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed is een misdrijf. Meer dan 0,5 promille is strafbaar. Bij 1,3 promille wordt het rijbewijs ingenomen. Voor beginnend bestuurders (korter dan vijf jaar een rijbewijs) liggen die grenzen veel lager. Voor hen is 0,2 promille het toegestane maximum en al vanaf 0,8 promille wordt het pas verkregen rijbewijs ingenomen.

Man aangehouden na korte achtervolging

HOOFDDORP, 14 oktober - Politieagenten kregen omstreeks 07.30 uur een melding dat twee mensen achter een man aan zaten in een maïsveld nabij de N201. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor geprobeerd te hebben een handtas in een hotel te stelen. Even later gaf de man zich over, werd aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau. Daar bekende hij zijn poging tot diefstal. De man kon zich niet legitimeren en bleek illegaal in Nederland te verblijven. Daarom is hij overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.