Ingezonden persbericht

Tweede podium A1 Team Nederland, gedeeld derde in kampioenschap

Brno, 14 oktober 2007

Voor de tweede maal dit A1-GP-seizoen is A1 Team Nederland op het podium geëindigd. Op het circuit van Brno wist Jeroen Bleekemolen een tweede plaats te bemachtigen in de Feature race. Eerder was A1 Team Nederland al vijfde geworden in de Sprint race.

Met de in totaal 18 punten dit weekend klimt A1 Team Nederland naar een gedeelde derde plaats in het kampioenschap, vlak achter Nieuw Zeeland, dat vandaag een dubbele overwinning haalde en Zuid Afrika.

In de Sprintrace over 10 ronden vanochtend begon A1 Team Nederland als vijfde. Bleekemolen had een goede start, lag bijna direct derde, maar moest terug toen Zuid Afrika hem blokte. Gedurende de rest van de race kon A1 Team Nederland niet meer aanvallen en moest het nog flink verdedigen om Frankrijk achter zich te houden. De vijfde plaats leverde het team wel zes punten op.

Vanaf pole position mocht A1 Team Nederland vervolgens de Feature race over 38 ronden beginnen. Bleekemolen had opnieuw een goede start en begon meteen een gat te openen met de rest van het veld, toen nog aangevoerd door Zuid Afrika. Ook na de eerste serie pitstops, waarbij bij A1 Team Nederland het weer goed liep, behield Bleekemolen ruim de leiding, alleen kwam A1 Team Nieuw Zeeland sterk opzetten en reed het gat snel dicht, daarbij wel een beetje geholpen door het oponthoud van Bleekemolen achter Khan van Pakistan. Er voorbij lukte echter niet zomaar. A1 Team Nederland ging eerder naar binnen voor hun tweede verplichte pitstop, die weer vlekkeloos uitgevoerd werd en kwam net achter India, dat nog naar binnen moest, de baan weer op als derde. A1 Team India hield A1 Team Nederland vervolgens ook een aantal ronden wat op, waardoor Nieuw Zeeland er na hun tweede pitstop net voor kon komen. In de laatste zes ronden was Bleekemolen niet meer in de positie om Reid onder druk te zetten en moest hij genoegen nemen met een tweede plaats, de zilveren medaille en 12 punten voor het kampioenschap.

Jeroen Bleekemolen; "Een erg mooi resultaat natuurlijk, erg blij met het tweede podium. We hadden hier echter zeker nog meer voor de overwinning kunnen vechten. Nieuw Zeeland was wel sneller op de baan, maar wij lagen nog wel op kop. We hadden pech. We hadden een perfecte tweede stop en ook een goede strategie. Ik kwam net achter India de baan op, dat heeft ons veel tijd gekost. Alleen kon ik lage 48'ers rijden, nu waren dat hoge 49'ers. Anders was ik net voor gebleven en was het waarschijnlijk een gevecht tot aan de finish geworden. Dan had ik met mijn overgebleven power boosts nog goed kunnen verdedigen. Wat betreft het kampioenschap hebben we nu goede zaken gedaan. Vier races, twee podiums en steeds punten. We staan helemaal niet ver achter Nieuw Zeeland, het ziet er tot nu toe goed uit dit jaar. Jan en ik roepen al de hele zomer dat we voor het kampioenschap gaan. Het team wordt steeds beter en we doen nu ook echt mee voor de titel."

Jan Lammers; "Jeroen en ik hebben al gezegd; we gaan voor het kampioenschap. Als we even afstand nemen van de emoties van dit weekend dan is het voor ons wat het kampioenschap betreft gewoon super. We hebben contact gehouden met de leiders, daar staan we zes punten achter. We hebben nu 20 procent van het kampioenschap gehad en onze ambitie om voor de titel te gaan is nu deels bevestigd.

We krijgen wel nog veel belangrijke races. Als we hard door blijven werken komen de overwinningen ook wel, ons doel is die ultieme overwinning aan het eind van het seizoen. De achterblijvers hebben voor ons net het verschil gemaakt deze race. Nieuw Zeeland was een maatje groter dit keer, dat wisten we wel. Als we met de pitstops er nog net voor hadden kunnen blijven, hadden we nog wel kunnen winnen. Dan moet het wel meezitten Een goede job van Nieuw Zeeland, maar zeker ook een erg goede van ons. Wat het tempo in de race betreft was dit ons maximaal haalbare. Een erg goed weekend en om als gedeeld derde naar Maleisië te gaan is een lekker vooruitzicht."

Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@A1teamned.com

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl