Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 14 oktober

Zaanstreek-Waterland, 14-10-2007

Diefstal uit kassa van winkel

Purmerend, 12 oktober, 21.35 uur

In een textielzaak is vrijdagmiddag tegen halfzes het papiergeld uit de kassala gestolen. Een man kwam de winkel in en verzocht om hulp bij het uitzoeken van een lingerieset voor zijn vrouw. De verkoopster, die op dat moment alleen in de zaak aanwezig was, liep met de man naar achter in de winkel om hem enkele setjes te tonen. De man kon echter niet kiezen en verliet de winkel weer. Toen de verkoopster een volgende klant hielp, bleek het papiergeld uit de kassa te ontbreken. Het geld is kennelijk weggenomen toen de vrouw achter in de zaak was de man aan het helpen was.

Automobiliste rijdt tegen woning

Purmerend, 12 oktober, 23.23 uur

De politie heeft een 47-jarige vrouw uit Purmerend aangehouden na een ongeluk met haar auto. De vrouw reed achteruit weg uit een parkeerplaats. Ze reed daarbij tegen een achter haar geparkeerde auto aan, en duwde deze én een auto die daar weer achter geparkeerd stond de rijbaan op. Ze bleef achteruit rijden, en reed vervolgens met een bocht over de stoep een voortuin aan de overzijde van de weg in. In deze tuin stond een motorfiets geparkeerd. De auto van de vrouw kwam tegen de gevel van de woning tot stilstand, met de motorfiets tussen de gevel en de achterzijde van de auto in bekneld.

De vrouw bleek zich niets te kunnen herinneren van het voorval. Zij bleek ruim vierenhalf keer de toegestane hoeveelheid alcohol in haar bloed te hebben. De politie heeft de vrouw meegenomen naar het bureau en haar daar ter ontnuchtering ingesloten. De volgende ochtend mocht ze weer naar huis. Haar rijbewijs is ingevorderd. Justitie beslist over de teruggave van het rijbewijs. De auto zal worden onderzocht om uit te sluiten dat het ongeval aan een technisch mankement te wijten is.

Graffitispuiters aangehouden

Zaandam, 13 oktober 2007, 03.17 uur

De politie kreeg een melding dat er graffiti zou zijn gespoten op een eethuisje aan de Amsterdamse zijde van het Noordzeekanaal, en dat de daders zich op de pont richting de Zaandamse zijde van het kanaal bevonden. De politie wachtte het groepje op de Hemkade op en hield ze bij het aanmeren van de pont staande. Het groepje verdachten deed vervelend bij de staandehouding, onder andere door agenten te beledigen en zich niet te willen legitimeren. De politie heeft vier verdachten aangehouden: een 27-jarige en een 24-jarige Zaandammer, een 23-jarige Zaandamse, en een 20-jarige jongeman uit Wormer. Tijdens de aanhouding verzetten enkele verdachten zich, waarop zij in de boeien zijn geslagen. Een politiehond is ingezet om andere aanwezigen op afstand te houden. Een rugtas met onder andere spuitbussen en een verfsjabloon is inbeslaggenomen. De vier verdachten zijn ingesloten op het politiebureau. Later op de zaterdag zijn zij op last van de hulpofficier van justitie weer vrijgelaten; justitie beslist over eventuele maatregelen tegen de verdachten.

Ruim 3.500 bezoekers open dag politie Zaanstreek-Waterland

Purmerend/regio, 13 oktober, 11.00 - 16.30 uur

De landelijke politiedag op zaterdag in Purmerend was een groot succes. Het publiek kon op het bureau aan de Waterlandlaan in Purmerend een kijkje achter de schermen nemen van de regiopolitie Zaanstreek-Waterland. En dat deed men massaal.: er kwamen ruim 3.500 belangstellenden naar de open dag. Vooral de demonstraties van het biketeam en van de politiehonden trokken veel bekijks. Ook de experts van de afdeling Forensische Opsporing, waar het publiek
sporenonderzoek kon doen, kregen veel bezoek, net als de cellengang. Tevens was er veel belangstelling voor de stand van werving en selectie; hier konden geïnteresseerden informatie over werken bij de politie krijgen en speeddaten met politiemensen om te praten over het werken bij de politie.

Voor kinderen waren vooral de politievoertuigen dé trekker van de dag. Zij mochten een ME-bus, politieauto's en motoren bekijken en natuurlijk de sirenes bedienen. Ook mochten zij op de foto op een politiemotor, wat zo'n 550 kinderen hebben gedaan.

Aan het einde van de middag landde de politiehelikopter. Het publiek mocht de helikopter van buiten én van binnen bekijken, wat velen deden. Het vertrek van de helikopter na drie kwartier betekende het einde van een geslaagde politiedag.

Aanhouding doorrijder na ongeval (1)

Koog aan de Zaan, 13 oktober, 17.54 uur

De politie heeft een Zaandammer aangehouden die verdacht wordt van doorrijden nadat hij een plaatsgenoot had aangereden. Het slachtoffer, een 34-jarige man uit Zaandam, stond op het Zuideinde voor een café samen met een aantal mensen langs de kant van de weg, op de rijbaan. Een auto kwam aanrijden, claxonneerde, reed door en raakte daarbij het been van de Zaandammer, die daardoor ten val kwam. De man stond op en rende achter de auto aan, maar deze reed weg zonder te stoppen. De politie heeft ongeveer een half uur later de auto in Wormerveer zien rijden en deze aan de kant gezet. De bestuurder, een 60-jarige man uit Zaandam, bleek teveel alcohol te hebben genuttigd. Hij is aangehouden voor het rijden onder invloed en op verdenking van het doorrijden na een ongeval. Zijn rijbewijs in ingevorderd.

Aanhouding doorrijder na ongeval (2)

Purmerend, 13 oktober, 22.38

Een 21-jarige vrouw uit Goes is op de Kaasmarkt van achteren aangereden door een bromfiets en daarbij gevallen. De bromfietser is ook ten val gekomen. Hij stond echter op en reed weg. Getuigen hadden het kenteken van de bromfiets genoteerd en gaven dit aan de politie, die inmiddels ter plaatse was. De vrouw is met letsel aan nek en enkel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie hield korte tijd later de verdachte bromfietser aan, een 16-jarige jongen uit Purmerend. Hij bleek de bromfiets van een vriend te hebben geleend. Hij is meegenomen naar het politiebureau.

Aanhoudingen na diverse schermutselingen

Zaandam, 14 oktober, 02.40 - 02.53 uur

In en bij een horecagelegenheid in het centrum van Zaandam heeft de politie enkele aanhoudingen verricht na verschillende vechtpartijtjes.

Een 16-jarige jongen uit Amsterdam is aangehouden omdat hij niet wilde vertrekken toen de politie, die af was gekomen op een opstootje buiten de horecagelegenheid, hem dat beval. Na aanhouding bleek dat de jongen verdacht werd van het uitdelen van een vuistslag aan een 17-jarige jongen uit Krommenie, even daarvoor binnen in de horecagelegenheid. De politie zag zich genoodzaakt de jongen te boeien, en nam hem mee naar het bureau waar hij werd ingesloten. Omdat hij ook nog een fles sterke drank bij zich had en geen legitimatie kon tonen, kreeg hij daarnaast nog twee boetes.

Een 17-jarige jongen uit Amsterdam is aangehouden omdat hij in de horecagelegenheid een 17-jarige Zaandammer een kopstoot zou hebben gegeven. Ook deze jongeman is geboeid overgebracht naar het politiebureau.

Een 16-jarige Zaandammer weigerde te vertrekken toen de politie, die de rust buiten wilde herstellen, hem dat zei. De jongen wilde zich niet legitimeren en werd opstandig. Daarop heeft de politie hem geboeid afgevoerd naar het bureau, waar hij boetes kreeg voor het niet voldoen aan de vordering tot vertrek en het niet legitimeren.

Laatst gewijzigd 14-10-2007 13:09 | © Politie Zaanstreek-Waterland |