Digitale Gemeente Houten

Victum/IGCN 1 delft ruim het onderspit in Heerenveen

zondag 14 oktober 2007 - Bron: PRC Victum/IGCN

Blauw-Wit 1 Victum/IGCN 1 22 - 14 (12 8)

Na de goede thuisoverwinning tegen SteedsHooger moest Victum/IGCN deze week uit aantreden tegen de grote favoriet in de poule, Blauw-Wit. De ploeg uit Heerenveen begon foutloos aan de competitie met drie overwinningen op rij. In de vierde wedstrijd werd echter verrassend verloren van het eerdergenoemde SteedsHooger. Victum/IGCN heeft zich inmiddels in de middenmoot genesteld, maar de ploegen in de poule staan dicht bij elkaar op de ranglijst en ontlopen elkaar weinig. Tegen Blauw-Wit stond Victum/IGCN voor een zware opgave. De club heeft jarenlang overgangs- en hoofdklasse gespeeld en is van plan om daar zo snel mogelijk weer terug te keren.
Het begin was dan ook aan de thuisploeg. Al snel kwamen zij op een 2-0 voorsprong. Victum/IGCN was op dat moment nog zoekende. Geleidelijk kwam de Houtense formatie echter in de wedstrijd door met name van afstand zuiver te schieten. Twee keer kwam de ploeg zelfs op voorsprong in de eerste helft. Hoewel Blauw-Wit soepeler korfbalde en over meer schijven kon afronden, hielden de ploegen elkaar in evenwicht tot ver in de eerste helft. Gebrek aan concentratie leidde er echter toe dat binnen een aantal minuten Blauw-Wit van een 1 doelpunt achterstand een voorsprong opbouwde van 4 doelpunten. Tot aan de rust bleef dit verschil gehandhaafd, 12-8.
Het was duidelijk dat Victum/IGCN in de tweede helft meer rust in de eigen aanvallen moest brengen en verdedigend een antwoord moest verzinnen op met name het damesgeweld aan de kant van Blauw-Wit. Ten dele kwam dat er de tweede helft ook uit. Hoewel voortdurend bleek dat de ploeg uit Heerenveen verder is zijn ontwikkeling en veel bewuster korfbalt, wist Victum/IGCN zich toch nog redelijk in de tegenstander vast te bijten. Het geloof om er nog een echte wedstrijd van te maken was echter verdwenen. Geleidelijk liep Blauw-Wit de tweede helft dan ook weg van de ploeg uit Houten. De wedstrijd eindigde in 22-14. Hoewel het geen schande is te verliezen van een ploeg als Blauw-Wit was het jammer dat Victum/IGCN er alleen de eerste 20 minuten een echte wedstrijd van kon maken. In toenemende mate bleek dat in deze wedstrijd de thuisploeg met meer overleg en doeltreffender korfbalt dan de Houtense formatie op dit moment doet. Het spel is bij vlagen goed maar niet constant genoeg om het ploegen als Blauw-Wit echt moeilijk te maken. De wisselvalligheid komt tegen de andere ploegen in deze poule minder aan het licht. Volgende week een nieuwe kans om uit tegen opnieuw een onbekende ploeg ASKO uit Assen aan te tonen dat Victum/IGCN over voldoende kwaliteit beschikt om goed mee te draaien in deze poule.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).