Productschap Margarine


Home

17.09.2007

Conferentie over duurzame landbouw in Brazilië

In het kader van het bezoek van de Braziliaanse minister van landbouw, Dr. Reinhold Stephanes, en de gouverneur van de staat Mato Grosso, Dr. Blairo Maggi, aan Nederland verzorgt het Productschap MVO in samenwerking met Wageningen UR op maandag 15 oktober in Wageningen de conferentie "Sustainable Agriculture in Brazil; Responsible Soy for Food, Feed and Fuel".

Het doel van de conferentie is het uitwisselen van strategieën voor het ontwikkelen en beheren van duurzame agrarische productie, met de nadruk op de sojaketen. Op de conferentie zal met name worden ingegaan op het Braziliaanse beleid inzake duurzame agrarische productie, en duurzame sojaproductie in Mato Grosso, de rol van de particuliere sector bij de bevordering van duurzame sojaproductie, de Nederlandse strategieën om duurzame productie in de mondiale soja-industrie te bevorderen, de inspanningen van Nederland en Brazilië ter stimulering van de biodiversiteit in Mato Grosso en het Braziliaanse onderzoek naar duurzame agrarische productie.

De voertaal tijdens de conferentie is Engels. De toegang is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, waardoor belangstellenden er goed aan doen zich tijdig aan te melden.

Klik hier voor de uitnodigingsbrief , het volledige programma van de conferentie en het aanmeldingsformulier .