Ingezonden persbericht


Persbericht

Tiel, 19 september 2007

Lezingenserie helpt juridische misstappen voorkomen

Tiel - Wat doe je als je werknemer wangedrag vertoont? Hoe moet het bedrijf verder als een compagnon overlijdt? Wat is het nut van een verborgen-gebreken-verzekering in de bouw? Wat moet je vooral níet doen bij wanbetalers? Vier vragen waar veel ondernemers vroeg of laat mee te maken krijgen. Veranderingen in wetgeving of jurisprudentie kunnen grote consequenties hebben voor ondernemers. Tijdens de 'Week van het Recht' van 15 tot 19 oktober, geeft Bierman Advocaten uit Tiel een aantal kosteloze lezingen, om ondernemers bij te praten over belangrijke actuele ontwikkelingen.

"Ondernemers moeten van ontzaglijk veel onderwerpen iets weten", stelt Mr. Karel Leenhouts van het bekende advocatenkantoor uit Tiel. "Maar juist op juridisch vlak, is er permanent verandering." Wetgeving kan veranderen of er kan sprake zijn van nieuwe wetgeving. Daarnaast kunnen ook uitspraken van rechters belangrijke wijzigingen in het recht teweegbrengen. De consequentie kan zijn dat bedrijven en organisaties anders moeten gaan werken. "Het is voor ondernemers echter onmogelijk om dat allemaal te overzien. Wij spelen daar op in door een serie kosteloze lezingen te houden, waarin actuele juridische thema's worden behandeld die veel ondernemers aangaan. De bedoeling is dat we in twee uur tijd bij een aantal belangrijke ontwikkelingen stilstaan", vertelt Leenhouts. Drie secties van Bierman Advocaten nemen vier avonden voor hun rekening. De sectie Arbeidsrecht verzorgt maandag 15 oktober een lezing over 'Hoofdbrekens in arbeidsrecht'. Daarin komen onder andere de thema's wangedrag van werknemers en de zieke werknemer aan bod. Dinsdag 16 oktober gaan de secties Ondernemingsrecht en Erfrecht in op de vraag hoe je bedrijfsmiddelen of aandelen kunt overdragen bij het overlijden van een vennoot of compagnon. Nieuwe verzekeringsvormen zoals de productie-garantie-verzekering en de verborgen-gebreken-verzekering komen aan bod op de avond van de sectie Bouwrecht op woensdag 17 oktober. De slotavond is op donderdag 18 oktober. Het thema is 'Het incasseren van vorderingen' en wordt verzorgd door de sectie Ondernemingsrecht. Alle avonden beginnen om 19.30 uur en worden gehouden in het kantoor van Bierman Advocaten aan de Lingedijk 58 te Tiel. Opgeven kan door middel van een e-mail aan info@bierman.nl of telefonisch op nummer: 0344 - 677188. De avonden worden afgesloten met een hapje en een drankje.

De data op een rijtje:
Maandag 15 oktober - "Hoofdbrekens in arbeidsrecht" Dinsdag 16 oktober - "Bedrijfsvoortzetting bij overlijden" Woensdag 17 oktober - "Verzekeringen in de bouw" Donderdag 18 oktober - "Het incasseren van vorderingen"

Adres & opgaves:
Bierman Advocaten
Lingedijk 58
4002 XL Tiel
0344 - 677 188
info@bierman.nl
Alle avonden vangen aan om 19.30 uur

Noot voor de redactie (