Stichting Natuur en Milieu

MONDIAAL - Conferentie Clean Development Mechanism vanaf 2012

Op maandag 15 oktober 2007 vindt in Brussel een internationale conferentie plaats over de invulling van het Clean Development Mechanism vanaf 2012 (CDM2.0). De conferentie wordt georganiseerd door Stichting Natuur en Milieu, Hivos (Humanistisch Instituut voor Ontwikkelingssamenwerking) en Climate Action Network Europe (CAN).

Industrielanden kunnen via het CDM hun klimaatverplichtingen tegen betaling elders op de wereld realiseren. De projecten moeten dan wel bijdragen aan duurzame ontwikkeling in het gastland. Dit kan door bijvoorbeeld in Zuid-Amerika of Azië te investeren in duurzame energieprojecten.

Enkele onderwerpen die tijdens de CDM conferentie in Brussel aan de orde komen:

* Wat gaat goed, wat kan beter?

* In december vindt de volgende grote klimaatconferentie in Bali plaats. Welke voorstellen moeten de NGO's en de Europese Regeringen daar doen?

* Hoe moet CDM2.0 eruit zien?

Het volledige programma van de dag, en de mogelijkheid tot inschrijving is te vinden op www.hivos.nl/cdm . Deelname is kosteloos; inschrijving is verplicht. De voertaal is engels.

Op dinsdag 16 oktober 2007 organiseert CAN een interne NGO-workshop over het zelfde thema; meer informatie hierover en aanmelden via events@climnet.org (engelstalig).

Meer over het CDM:

- Een beter klimaat voor / door het Clean Development Mechanism (juni 2006, pdf 28 pagina's, 1.300 kb)

- Aandachtsgebied Klimaatbeleid in het thema Klimaat en Economie op deze site

Publicatiedatum: 25-09-2007