Gemeente Leeuwarden

Leeuwarden genomineerd voor de Buiten-Gewoon-Veilig prijs

De gemeente Leeuwarden is genomineerd voor de Buiten-Gewoon-Veilig prijs en behoort tot de laatste twee kandidaten. Op maandag 15 oktober 2007 reikt Viziris, de landelijke netwerkorganisatie van mensen met een visuele beperking, voor de derde keer de prijs uit.

De prijs is bestemd voor een gemeente of organisatie die aantoonbaar goed uitgevoerde voorzieningen voor mensen met een visuele beperking heeft gerealiseerd, zoals geleidelijnen, markeringen, goed leesbare bewegwijzering en/of goed bereikbare en toegankelijke (openbare) gebouwen.

De jury, onder voorzitterschap van mevrouw Hannie van Leeuwen (voorzitter van de Taskforce Handicap en Samenleving), heeft de gemeente Leeuwarden en het project geleidelijnen RET in Rotterdam genomineerd voor de prijs. De winnaar wordt op maandag 15 oktober door haar bekend gemaakt. Er waren in totaal vijf inzendingen die de jury heeft beoordeeld. De gemeente Leeuwarden is voorgedragen door de werkgroep gehandicapten Leeuwarden.

De volgende positieve elementen hebben geleid tot de nominatie: het gemeentelijk beleidsplan, obstakelvrije doorgang en ruimten, oversteekmarkeringen, handhaving obstakelvrije looproutes, goed luisteren en actief terugkoppelen naar werkgroep Toegankelijkheid Leeuwarden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden (058) 233 4002.