Gemeente Boxtel

Reiniging en inspectie riolering

Reiniging en inspectie riolering, gedeelte Oost

Elk jaar wordt in Boxtel circa 10 kilometer riolering door een gespecialiseerd bedrijf gereinigd en geïnspecteerd. Vanaf maandag 15 oktober 2007 is de Firma Helma uit Goirle actief in een gedeelte van de wijk Oost. Daarbij gaat het om het gebied tussen de Hendrik Verheeslaan, Europalaan, De Dommel en de Brederodeweg.

De totale duur van de werkzaamheden hangt sterk af van de weersomstandigheden maar neemt zo'n 5 tot 6 weken in beslag. Reiniging en inspectie is alleen mogelijk tijdens droog weer of in perioden met een beperkte neerslag. Het reinigen gebeurt om te voorkomen dat het riool dichtslibt. Tijdens de inspectie wordt gekeken naar de kwaliteit van het riool. Dit bepaalt waar en wanneer de rioolbuizen moeten worden gerepareerd of vervangen.

De riolen worden met hoge druk gereinigd. Het is mogelijk dat deze druk zich verplaatst door de aansluitleiding. Hierdoor kan spatwater uit de toiletpot komen waardoor de toiletruimte mogelijk vervuild kan raken. Om deze overlast te voorkomen adviseren wij u het toiletdeksel gesloten te houden. Bij schrobputjes kunt u een handdoek op het putje leggen. Ook kan het gebeuren dat door het reinigen van de riolering stankafsluiters in uw riolering worden leeggezogen. Hierdoor kan stankoverlast ontstaan. Door de stankafsluiters weer te vullen met water wordt deze overlast snel verholpen.

De reinigingswagen en de inspectiewagen staan op diverse locaties midden op de weg. Hierdoor kan het verkeer voor korte tijd wat hinder ondervinden. Mochten er problemen zijn tijdens het reiniging dan kunt u daarvoor contact opnemen met de Servicelijn Openbare Ruimte, (0411) 617910.