Vereniging Milieudefensie


Openbare hoorzitting over Wereldbank

Wereld versus bank

Amsterdam, 4 oktober 2007 - Getuigen uit Nigeria, Mali, Pakistan, Kazachstan, Peru en Nicaragua vertellen op maandag 15 oktober in Den Haag tijdens een openbare hoorzitting over de verstrekkende gevolgen van de beleidsvoorwaarden van de Wereldbank.

Een panel van experts, waaronder Charles Abugre (Christian Aid), Medha Patkar (National Alliance of People's Movements) en Maartje van Putten (EP, inspectiepanel Wereldbank), stelt vragen en geeft commentaar. Paul de Clerck is namens Milieudefensie bij de hoorzitting aanwezig. De hoorzitting heeft precies een week voor de jaarvergadering van de Wereldbank plaats.

Wat: Hoorzitting over de impact van de Wereldbank op mens en milieu Wanneer: Maandag 15 oktober 2007 van 09.15 ­ 17.00 uur, aansluitend receptie Waar: Nutshuis, Riviervismarkt 5, Den Haag Door: Europese Wereldbankcampagne, Friends of the Earth International, Milieudefensie

De Wereldbank heeft als missie om wereldwijd de armoede te bestrijden en de levensstandaard te verhogen. De projecten die de bank in ontwikkelingslanden financiert krijgen echter vaak kritiek van milieu- en mensenrechtenorganisaties. Projecten zoals de West African Gas Pipeline in Nigeria en het Kashagan-olieveld in Kazachstan liggen onder vuur omdat de rechten van de lokale bevolking niet worden gerespecteerd en het milieu wordt vervuild. Milieudefensie vindt dat de Wereldbank niet meer moet investeren in fossiele brandstoffen, omdat die klimaatverandering aanwakkeren.

Meer informatie, registratie en live internetstreaming op: www.worldbankcampaigneurope.org

Informatie,