Gemeente Tiel


Presentatie eerste schetsen Plein / Kleibergsestraat Tiel

Hoe moeten Plein en Kleibergsestraat in de Tielse binnenstad ingericht worden om dit verblijfsgebied voor langere tijd aantrekkelijk te maken? Met deze vraag nodigde het gemeentebestuur ondernemers, marktkooplieden en bewoners uit om hierover mee te denken en mee te praten. Mede op basis van de inbreng van belanghebbenden is een Programma van Eisen opgesteld en zijn de eerste schetsen voor de herinrichting gemaakt. Maandag 15 oktober 2007 organiseert de gemeente een bijeenkomst waarop deze schetsen worden gepresenteerd.

Van plan tot Plein
Met de herinrichting wil de gemeente het gebied, waar nu zeventien horecazaken zijn, na drie succesvolle proeven autoluw maken. Zo is de groei van terrassen mogelijk en kan de verblijfsduur van bezoekers van de binnenstad worden vergroot. Er is nadrukkelijk aandacht voor de verschillende belangen in het gebied: horeca, detailhandel, markt en bewoners.
In mei van dit jaar vond een startbijeenkomst plaats. Ruim tachtig belanghebbenden praatten en dachten mee over de planvorming. Er werden kritische vragen gesteld over de kwaliteit van de herinrichting en er werd gepleit voor een ontwerp met meer ambitie. Sinds die tijd is er een Programma van Eisen opgesteld en heeft het college opdracht gegeven voor het maken van een schetsontwerp.

Lees meer informatie over Van Plan tot Plein.

Presentatie eerste schetsen
Op maandag 15 oktober, aanvang 19.30 uur, organiseert de gemeente een vervolgbijeenkomst voor belanghebbenden en belangstellenden in de aula van het Lingecollege, locatie Teisterbantlaan. In deze bijeenkomst worden de eerste schetsen voor de herinrichting van Plein en Kleibergsestraat gepresenteerd en is er gelegenheid om hierop te reageren.

Graag aanmelden
Iedereen die de bijeenkomst bij wil wonen wordt vriendelijk verzocht om zich van te voren aan te melden bij mevrouw A. van Hoeven, avhoeven@tiel.nl, telefoonnummer: (0344) 63 74 50 of bij de heer R. van Vugt, projectleider, rvvugt@tiel.nl, telefoonnummer: (0344) 63 72 57.

Adresgegevens
Bezoekadres: Achterweg 2, 4001 MV Tiel
Postadres: Postbus 6325, 4000 HH Tiel

Laatst bijgewerkt: 04 oktober 2007