Ingezonden persbericht


vrijdag 5 oktober

Spektakel in WaterFront met New Model Army

Op maandag 15 oktober staat het Britse New Model Army in WaterFront. De goed geconserveerde strijdbaarheid en overtuigingskracht van de oude idealistische vos Justin Sullivan, zanger/gitarist en laatst overgebleven oerlid van NMA zal ongetwijfeld wederom voor een spektakel zorgen.

Punk? Rock? Jazz? Goth? NMA staat erom bekend dat ze in geen enkele genre te plaatsen zijn; de band volgt al meer dan 25 jaar een eigen pad. Eind jaren '80 zijn ze de belangrijkste vertegenwoordiger van een stroming die folk met rock combineert en dit in een muzikaal sausje giet waarbij de viool een prominente rol speelt.

Door de controversiële teksten over oorlog, politiek en het leven wordt de band ook punk genoemd. Engeland staat ten tijde van de oprichting van NMA aan het begin van het Thatcher-tijdperk en dat klinkt door in de muziek. Maar ook de Engelse northern soul heeft een prominente plaats in het NMA-geluid.

Met net het tiende album uit, "High", zijn ze weer op tour en terecht, want deze band heeft een wereldwijde en zeer toegewijde fanbase. En wat hebben zij te zeggen over deze band? "New Model Army's music is like driving a car at 150mph or an orgasm".

Voor New Model Army eerst Demander dat net zijn debuutalbum uit heeft. De muziek wordt beschreven als "sick beats, high energy, attitude, affection & promise". Het geeft je een beetje het gevoel dat je krijgt, als je opeens ¤ 20 in je zak vind. Belangrijkste invloed: alcohol.

Datum: maandag 15 oktober
Deur open: 20.00 uur
Toegang: ¤ 17,50
Locatie: WaterFront/ grote zaal
Meer info: www.waterfront.nl / www.myspace.com/newmodelarmymyspace / www.demandermusic.com

----------
voor de redactie
Voor meer informatie en of rechtenvrij beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie.

Valesca Mulder (hoofd communicatie)
publi@waterfront.nl / 010-2010980
aanwezig op: di/ wo /do

Els van der Vorm (medewerker communicatie)
publi2@waterfront.nl
aanwezig op: di / do

----------

--
WaterFront publiciteit: Valesca Mulder
publi@waterfront.nl
http://www.waterfront.nl/
Boompjeskade 15 - 3011XE Rotterdam - Nederland
tel. kantoor 010-2010980
(ik ben op ma, di, wo & do aanwezig op kantoor)