RTL Group

Felle strijd tussen twaalf meiden barst los in derde editie 'Holland's Next Top Model'

Nieuwe reeks 'Holland's Next' start met speciale kick-off uitzending

Het fenomeen Hollands Next Top Model gaat weer van start bij RTL 5. Op maandag 15 oktober trapt de derde reeks af met een speciale kick-off uitzending, waarin de kijker getuige is van de spectaculaire selectierondes die uiteindelijk de twaalf aspirant-modellen zullen voortbrengen. Ook wordt een tipje van de sluier opgelicht van wat de schoonheden de komende reeks te wachten staat aan bijzondere en gewaagde opdrachten. Vanaf maandag 22 oktober barst de strijd echt goed los als de twaalf mooie meiden het modellenhuis betrekken in hun jacht naar de titel Hollands Next Top Model. Daphne Deckers is de nieuwe presentatrice en tevens juryvoorzitter.

Naast de grote selectierondes vertellen eerdere Hollands Next-deelnemers zoals winnares Kim en runner-up Sylvia over hun leven als model en komt de kersverse presentatrice Daphne Deckers uitgebreid aan het woord. Uiteraard passeren ook kort alle spannende hoogtepunten en emotionele dieptepunten uit de eerste twee edities de revue om de kijker volop te laten genieten van het spektakel dat Hollands Next Top Model met zich meebrengt.

Erland Galjaard, programmadirecteur RTL 5: Deze derde editie van Hollands Next Top Model is nog meer uitgesproken en spraakmakend dan de afgelopen twee edities. De opdrachten en fotoshoots zijn spannender en extremer dan voorheen. De aspirant-modellen zijn wederom bloedmooi, maar tegelijkertijd ook hele sterke persoonlijkheden wat garant staat voor vuurwerk. Dit typische RTL 5-programma zorgt daardoor voor een boeiend spektakel en brengt wellicht een echt topmodel voort.

Twaalf mooie meiden, uitverkorenen uit duizenden wannabe models, betrekken samen een modellenappartement in de hoofdstad en leiden negen weken lang het boeiende, maar zware leven van een topmodel in opleiding. De kijker is getuige van hun prestaties en van het dagelijkse reilen en zeilen in het appartement. De opdrachten, catwalklessen, mode- en fashionshoots met Nederlandse en internationale topfotografen blijken zeer uitdagend en uitputtend. De aspirant-modellen ervaren dat niet alleen schoonheid telt, maar dat ook de juiste mentaliteit en doorzettingsvermogen onmisbaar zijn voor een topmodel. Zelfs de glamourfeestjes en een verblijf in het buitenland blijken ware test cases voor de meisjes. Zij moeten zichzelf continue bewijzen, want slechts één van hen wordt Hollands Next Top Model.

De winnares wint een modellencontract ter waarde van 75.000 euro bij het gerenommeerde modellenbureau ModelMasters the Agency. Daarnaast krijgt zij een cover op de Nederlandse Glamour en is zij te bewonderen in een grootscheepse reclamecampagne van een cosmeticagigant.

De deskundige jury bestaat uit een aantal vertrouwde gezichten, zoals die van voormalig model en presentatrice Rosalie van Breemen, hoofdredacteur van Glamour Karin Swerink en catwalk-coach en model Mariana Verkerk. Naast presentatrice Daphne Deckers is topfotograaf Philip Riches toegevoegd aan de jury. Hij fotografeerde voor een fiks aantal prominente nationale en internationale bladen. Daarnaast schuift überstylist Bastiaan van Schaik als coach aan om samen met visagist Hildo Groen de meiden te coachen tijdens dit spannende proces. Van Schaik is Creative Director van LookingGood Magazine en Avantgarde.

Het vijftal beoordeelt wekelijks de verrichting van de beauties, waarna Daphne het spannende oordeel uitspreekt wie mag blijven en voor wie een carrière als topmodel voorlopig niet is weggelegd.

Beauty, fashion, glamour, successen, tegenslagen en een keiharde onderlinge strijd staan ook dit seizoen weer garant voor een spannende en spraakmakende afvalrace in Hollands Next Top Model'.

Uitzending: RTL 5

Kick-off Hollands Next Top Model': Maandag 15 oktober 2007, tussen 20.30 en 21.30 uur. Herhaling Kick-off: RTL 8, dinsdag 16 oktober, tussen 21.00 en 22.00 uur en RTL 5, zaterdag 20 oktober, tussen 19.30 en 20.30 uur.

Start derde editie Hollands Next Top Model: RTL 5, wekelijks, vanaf maandag 22 oktober 2007, tussen 20.30 en 21.30 uur. Herhaling uitzending: RTL 8, wekelijks vanaf dinsdag 23 oktober, tussen 21.00 en 22.00 uur en RTL 5, wekelijks, vanaf zaterdag 27 oktober, tussen 19.30 en 20.30 uur.

Website: www.hollandsnexttopmodel.nl">

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen bij onze afdeling Mediadocumentatie op tel. 035-6718553. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kim van Adelberg, Communciatie RTL Nederland via tel. 035-711 3942 of via kim.van.adelberg@rtl.nl.