Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Raadsleden PvdA, SP en VVD doen mee aan Witte Stokkendag

Raadsleden testen toegankelijkheid station voor blinden

De Haarlemse gemeenteraadsleden Helga Koper (PvdA), Jeroen Fritz (PvdA), Jan van de Manakker (SP) en Martin Hagen (VVD) testen maandag 15 oktober de toegankelijkheid van station Haarlem voor blinden en slechtzienden. Zij doen dit op uitnodiging van Visio, zorginstelling voor blinden en slechtzienden, in het kader van Witte Stokkendag.

Witte Stokkendag is een jaarlijkse actiedag voor betere toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden. Op verschillende plaatsen in het land voeren vrijwilligers actie om gemeenten, winkeliers en burgers attent te maken op het belang van een toegankelijke openbare ruimte voor slechtziende en blinde mensen. Dit jaar vindt de Internationale Dag van de Witte Stok plaats op de eerste dag van de Landelijke Week van de toegankelijkheid. Aan de acties op de Dag van de Witte Stok werken de NVBS, Bartiméus, Sensis en Visio mee.

De raadsleden worden om 10:00 uur ontvangen in de stationsrestauratie op perron 3. Daar wordt iets verteld over Visio en de Witte Stokkendag. Vervolgens zullen de raadsleden geblinddoekt met een witte stok hun weg moeten vinden in het station. Na afloop worden de ervaringen nabesproken met de mensen van Visio.

*** EINDE PERSBERICHT ***