Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Naarden, 9 oktober 2007

Klassiek voor Kids op Classic FM

Van maandag 15 oktober tot en met vrijdag 26 oktober draait Classic FM elke ochtend rond 8.30 uur en rond 9.30 uur een klassiek werk dat bij uitstek geschikt is voor kinderen. Op deze wijze laat het radiostation kinderen tijdens hun herfstvakantie kennis maken met licht klassieke muziek. Zo is Het Zwanenmeer te beluisteren met vertellers als Carice van Houten, maar ook de muziek uit de Harry Potter films komt voorbij.

Programmering

Tijdens de herfstvakantie kunnen de kinderen luisteren naar onder andere klassiekers als Carnaval der Dieren van Saint-Saëns, Peter en de Wolf van Prokofjev (met als vertellers Paul de Leeuw en Bart Peeters), maar ook de bewerkingen voor kinderen van bekende opera's door Frank Groothof (De Toverfluit, Carmen). Verder zijn fragmenten te horen van de speciale vertelversies die de afgelopen jaren verschenen van Het Zwanenmeer, De Notenkraker en Doornroosje van Tsjaikovsky als vertellers resp. Carice van Houten, Jenny Arean en Jasperina de Jong. Ook is er aandacht voor de cd's van Raimond Lap met bewerkingen van Mozart, Bach en Beethoven voor baby's. Bovendien wordt er muziek gedraaid uit films als Harry Potter en Fantasia en muziek die bekend is van De Efteling.

Prijzen

Ook de internetsite van Classic FM (www.classicfm.nl) staat tijdens de herfstvakantie in het teken van Klassiek voor Kids. Door mee te doen aan een prijsvraag maken de jonge Classic FM-luisteraars kans op fraaie prijzen, waaronder de gedraaide klassieke cd's speciaal voor kinderen.

Klassiek voor Kids op Classic FM is van 15 oktober tot en met 26 oktober dagelijks te beluisteren rond 8.30 uur en 9.30 uur.

()

Classic FM

Classic FM is hèt klassieke radiostation van Nederland, met 24 uur per dag 'licht klassiek voor elk moment'. Classic FM is overal in Nederland te ontvangen via de kabel, internet, Canal Digitaal en Digitenne.