Gemeente Dongen


Veel belangstelling voor congres Alcohol, mijn zorg

De werkgroep Alcohol op straat organiseert op maandagavond 15 oktober het congres Alcohol, mijn zorg. Het congres is specifiek gericht op de verstrekkers van alcohol. Via deze weg willen gemeente en politie in gesprek blijven met winkeliers, horeca en de beheerders van sportkantines om uiteindelijk te komen tot een goed alcohol-matigingsbeleid.

De werkgroep Alcohol op Straat bestaat uit gemeente Dongen, Stichting Richting, het openbaar ministerie, wijkagenten, Cambreur College, Bureau Halt en Novadic Kentron. Tijdens het congres wil de werkgroep alle afzonderlijke doelgroepen gezamenlijk informeren en bijpraten over alcoholgebruik onder jongeren.

Alcohol op straat. HALT!
De oorspronkelijke doelstelling van het succesvolle Dongense project Alcohol op straat. HALT! was het tegengaan van overlast veroorzakende (op straat) alcohol drinkende jongeren. Het project had op die manier dus alleen een openbare orde aspect; het bekeuren van ongewenst gedrag. Uniek aan het project is de doorverwijzing naar Bureau HALT, zodat ook de ouders van jongeren betrokken worden in de gesprekken.

Nieuwe doelstelling
Al snel kwam er een nieuwe doelstelling bij; het beperken, liefst voorkomen, van schadelijke gezondheidsaspecten van alcoholgebruik op jonge leeftijd. Gelukkig staat het voorkomen van drankmisbruik onder jongeren momenteel ook landelijk in de schijnwerpers! Het Dongense project Alcohol op straat. HALT! dient hierbij regionaal en landelijk als voorbeeld.

Programma 15 oktober
19.00 19.30 uur - Ontvangst met koffie en thee
19.30 19.35 uur - Welkomstwoord burgemeester Dirven en wethouder Panis

19.35 19.45 uur - Inleiding door Wim van Dalen, Stichting Alcoholpreventie
19.45 20.30 uur - Ria Cruijssen, Consulente Horeca Nederland
- Michael Sengers, Voedsel- en Warenautoriteit

- Loet Birker, huisarts 20.30 20.45 uur - Pauze
20.45 21.30 uur - Paneldiscussie onder leiding van Wim van Dalen 21.30 22.00 uur - Gelegenheid tot napraten

Reeds tachtig genodigden hebben zich aangemeld voor het congres. Bent u ook geĂŻnteresseerd? Dan bent u van harte welkom om het congres bij te wonen.

Laatst gewijzigd: 9-10-2007