Gemeente Capelle a/d IJssel

Handhaven parkeerovertredingen in Fascinatio

De politie gaat vanaf 15 oktober aanstaande bekeuringen uitdelen aan foutparkeerders in Fascinatio. Hier is al enige tijd het woonerfbesluit van kracht voor de Solislaan en de hofjes: het Desiehof, het Tjaliehof, het Optimashof, het Pensorishof, het Pulsi Balonishof en het Difoehof. Deze stap volgt op een aantal maanden van waarschuwen met gele kaarten. Daarvoor is gekozen omdat het lang heeft geduurd na de bouw voordat de Solislaan en de hofjes officieel een woonerf zijn geworden. Inmiddels heeft iedereen aan de nieuwe situatie kunnen wennen.

Nog even de regels op een rij: u mag in de woonerven slechts stapvoets rijden en alleen parkeren in de aangegeven parkeervakken. In de praktijk kunt u daardoor op de Solislaan niet parkeren omdat hier geen parkeervakken zijn aangegeven.

Dit is weer een belangrijke stap bij het inrichten van de Solislaan als ontmoetingspad zoals dat bij het ontwerp van de wijk was bedoeld: een autoluw pad, met langzaam passerend bestemmingsverkeer, waar vooral kinderen veilig kunnen spelen en verblijven.

De politie let er (in de rest van de wijk) ook op of autos correct zijn geparkeerd en bijvoorbeeld niet onnodig anderhalve parkeerplek in beslag nemen. Parkeerrvakken zijn in voldoende mate aanwezig op de Fascinatio Boulevard.