Gemeente Sittard-Geleen


130_2007

UITNODIGING

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de gemeente Sittard-Geleen

Sittard-Geleen, 10 oktober 2007 - Maandag 15 oktober 2007 start het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Sittard-Geleen een serie van zes regionale arbeidsmarktbijeenkomsten met lokale en regionale partners over het actieprogramma 'Iedereen doet mee'. In dit actieprogramma staan afspraken van kabinet, sociale partners en gemeenten om 200.000 mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt extra aan werk te helpen.

De regio's zijn nu aan zet om deze landelijke raamafspraken om te zetten in resultaten. Regionale partners kennen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt het best. Belangrijke vraag op de regionale toppen is hoe werkgevers, gemeenten, scholen en uitvoerende instanties CWI en UWV, regionaal goede afspraken kunnen maken om bestaande en toekomstige vacatures te vervullen, zo veel mogelijk ook met de 1,5 miljoen mensen die nu zonder werk langs de kant blijven staan. Voor diverse werkgevers in Zuid-Limburg dreigt nu al een personeelstekort.

De pers is van harte welkom bij de opening van de top van 14.00 tot 14.45 uur en de afsluiting van 17.20 tot ongeveer 18.00 uur. In de tussenliggende tijd vinden besloten rondetafelgesprekken plaats met onder meer regionale werkgevers. Hiervan kunnen wel kort beelden worden gemaakt.

Staatssecretaris Aboutaleb legt aan het begin van de bijeenkomst in een interview uit wat hij aan acties van de regio verwacht om meer mensen aan werk te helpen en woont vervolgens de gehele bijeenkomst bij.

Ter afsluiting, om 17.20 uur, tekenen regionale partners een intentieverklaring over samenwerking op de arbeidsmarkt. Vervolgens opent staatssecretaris Aboutaleb het Mobiliteitscentrum MCB. De staatssecretaris is daarna beschikbaar voor de pers voor interviews.

Deze eerste regionale arbeidsmarktbijeenkomst vindt plaats in de Stadsschouwburg in Sittard. De Stadsschouwburg is te vinden aan de Mgr. Claessensstraat 2.