Provincie Utrecht

N228

Wegwerkzaamheden N228

10-10-2007 -

Wegwerkzaamheden N228 tussen Oudewater en Montfoort

In de zomer van 2006 heeft de provincie Utrecht reconstructiewerkzaamheden en groot onderhoud uitgevoerd aan de N228 vanaf de Damweg in Oudewater tot aan de rotonde Anne Franklaan in Montfoort. Tijdens de uitvoering bleek dat het huidige dijklichaam op een aantal plaatsen niet breed genoeg is om de wegverharding van het fietspad naar behoren te kunnen aanbrengen. Op 15 oktober start de provincie Utrecht met werkzaamheden om dit probleem op te lossen. Deze werkzaamheden zullen tot 2 november overlast geven voor het verkeer en de omgeving.

Overzicht werkzaamheden

Om voldoende ruimte op de dijk te creëren voor de verharding van het fietspad, moeten aanpassingen aan het talud worden uitgevoerd. Op enkele locaties wordt het talud verstevigd met kunststofdoek zodat het talud iets steiler opgezet kan worden. Op een aantal andere plaatsen brengen we houten en stalen oeververstevigers aan onderin het talud, om te voorkomen dat het talud onderuit zakt.
Waar nodig wordt het ontbrekende rode asfalt op de fietspaden aangebracht.

Wegafzettingen
De werkzaamheden aan de taluds en de fietspaden vinden plaats op het gedeelte van de N228 tussen de Damweg en de M.A. Reinaldaweg (N204). Er wordt gewerkt tussen 15 oktober en 2 november, op werkdagen tussen 07.00 en 18.00 uur.
Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, worden er per locatie rijstrookafzettingen geplaatst, waarbij het verkeer om-en-om langs het werk wordt geleid. Deze afzettingen worden geplaatst tussen 09.00 en 15.30 uur, dus buíten de spits. Op die manier proberen we de overlast voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden. De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor de bereikbaarheid van woningen en/of percelen.
Aanwonenden zijn schriftelijk geïnformeerd over de werkzaamheden.

Nadere informatie
Voor nadere informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de opzichter van de provincie Utrecht, de heer B. van der Kamp, tel. 06-53467091.

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19