Slotervaartziekenhuis start Kinderadviespoli Integrative Medicine

11/10/2007 13:09



Stichting Slotervaart Ziekenhuis



Op maandag 15 oktober start de afdeling kindergeneeskunde van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam met een kinderadviespolikliniek. Doel van deze polikliniek is het geven van antwoorden op vragen die ouders hebben over toepassing van alternatieve geneeswijzen bij hun kinderen.

Er zijn behandelmethoden in de alternatieve hoek waarvan mensen zich absoluut moeten onthouden, omdat ze alleen maar veel geld kosten, onveilig zijn of interfereren met de reguliere behandelwijzen.

Maar hoe weet je als ouder nu wat wel of niet een verantwoorde aanvullende behandelwijze is?

De kinderadviespolikliniek van het Slotervaartziekenhuis scheidt het kaf van het koren. De kinderartsen maken de toegevoegde waarde van zorgvuldig geselecteerde, bewezen effectieve en veilige behandelwijzen duidelijk als aanvulling op de reguliere behandelwijzen. Zij geven aan ouders en kinderen een geïntegreerd behandeladvies waarin reguliere en aanvullende technieken kunnen worden gecombineerd.

Integrative Medicine
De nieuwe kinderadviespolikliniek past in de nieuwe zorgvisie genaamd Integrative Medicine. Initiatiefneemster, kinderarts Ines von Rosenstiel heeft binnen het Slotervaartziekenhuis het voortouw genomen in de verdere toepassing van deze nieuwe benadering van de geneeskunde. Het uitgangspunt van Integrative Medicine is dat de wisselwerking tussen lichaam en psyche wordt erkend en betrokken bij preventie en herstel van ziekte. Accent ligt hierbij op de wensen en de mogelijkheden van de (ouders van de) patiënt, waarbij de arts als coach functioneert.

Verwijzing
Ouders en hun kinderen kunnen zich met een verwijzing van een huisarts, kinderarts of andere medisch specialist aanmelden voor de kinderadviespolikliniek van het Slotervaartziekenhuis.

Adres
Kinderadviespolikliniek
Slotervaartziekenhuis
Louwesweg 6
10066 EC Amsterdam
020- 5125112 (op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur)





http://im.slz.nl