Gemeente Den Haag

Op verzoek van de hulpdiensten past de gemeente vanaf maandag 15 oktober de kruisingen aan op de Rijswijkse Waterweg. Op de kruisingen met de Van Essendijk, Van Campenvaart en Böttgerwater worden de drempels vervangen door zogenoemde "kruispuntplateaus". Door deze kruispuntplateaus ondervinden de hulpdiensten tijdens spoedtransport minder hinder. Tegelijk met het werk aan de kruispuntplateaus worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de middenberm van de Rijswijkse Waterweg. De totale werkzaamheden duren tot uiterlijk 17 december 2007.

Verkeersmaatregelen
Tijdens de werkzaamheden voor het ophogen van de kruispunten moet het autoverkeer op de Rijswijkse Waterweg rekening houden met verkeershinder. Voetgangers en fietsers kunnen, zij het met enige hinder, tijdens de werkzaamheden op de kruispunten blijven oversteken.

Vanaf maandag 15 oktober tot en met woensdag 14 november 2007 vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats aan de drie kruispunten. Tijdens deze werkzaamheden wordt er per keer aan één kruispunt tegelijk gewerkt. De volgorde van de werkzaamheden aan de kruispunten is als eerst het kruispunt met de Van Essendijk, vervolgens de Van Campenvaart en tot slot Böttgerwater.

Gedurende de werkzaamheden aan elk kruispunt wordt de Rijswijkse Waterweg op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur versmald tot één rijbaan voor beide richtingen. Het autoverkeer uit beide richtingen wordt dan om beurten over één rijbaan geleid met behulp van tijdelijke verkeerslichten. Wanneer er aan een kruispunt gewerkt wordt, is de aansluiting van de zijstraat naar de Rijswijkse Waterweg gedurende de werkzaamheden geheel afgesloten voor rijverkeer.

In de nachten 14/15 en 15/16 november worden de drie kruispunten geasfalteerd. Tijdens deze werkzaamheden zijn de Rijswijkse Waterweg en de drie kruispunten afgesloten voor het verkeer. Het verkeer op de Rijswijkse Waterweg wordt dan omgeleid via de Poortweg, Singel, Laan van Hoornwijck, Plesmanlaan en Böttgerwater. Bewoners van Waterwijk kunnen via de Vroomedijk, Anthony Fokkersingel of Laan van Hoornwijck, de wijk in- of uitrijden.

Meer informatie
Meer informatie over deze en andere wegwerkzaamheden in de Den Haag, is te vinden op www.denhaag.nl/bereikbaarheid.