Gemeente Den Haag

Den Haag, 11 oktober 2007

Vlieg zelf naar Australië
Tentoonstelling 'Den Haag vanuit de lucht' in het atrium stadhuis

Uw eigen huis en straat vanuit de lucht zien? In een flightsimulator naar Australië vliegen? Historische luchtfoto's van de stad bekijken? Het is allemaal mogelijk op de tentoonstelling 'Den Haag vanuit de lucht' in het bezoekerscentrum Stedelijke Ontwikkeling in het Atrium van het Stadhuis. De expositie van luchtfoto's van Den Haag start 15 oktober.

Soms is het handig letterlijk op een stad neer te kijken. Luchtfoto's laten andere beelden zien dan foto's vanaf de grond en bevatten een schat aan informatie over de stad. De gemeente Den Haag heeft een grote collectie historische en recente luchtfoto's die ze onder meer gebruikt bij nieuwe stedenbouwkundige plannen.

Verschillende perioden
In het bezoekerscentrum Stedelijke Ontwikkeling kun je nu een deel van deze bijzondere collectie zien. De luchtfoto's beslaan bijna een eeuw en zijn in drie perioden verdeeld: van 1921 tot 1946, van 1972 tot 2000 en van 2000 tot nu. De foto's geven een goed beeld van de wijken en de stad door de eeuw heen. Daardoor vallen grote veranderingen extra op. Zo is goed te zien hoe het Bezuidenhout was vóór het bombardement van de Tweede Wereldoorlog, er vlak na en hoe de wijk zich ontwikkelde. De meest recente foto's zijn van Wateringse Veld die laten zien hoe snel de ontwikkelingen in dat deel van de stad gaan.

De tentoonstelling 'Den Haag vanuit de lucht' is te zien tot 25 november. Het bezoekerscentrum is op maandag t/m vrijdag open van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 - 16.00 uur.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Noot voor de redactie,