Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 11 oktober2007
Werk Friesebrug vertraagd

De gemeente heeft de verankering van de Friesebrug afgekeurd. Deze bleek na tests niet stevig genoeg. Het verstevigen van de ankers wordt in opdracht van de gemeente overnieuw gedaan. Hierdoor gaat de Friesebrug van maandag 15 oktober tot en met vrijdag 19 oktober dicht voor alle verkeer dat de stad uit wil.

De ankers verankeren de tunnelwand (voor het viaduct) en het landhoofd van de nieuwe brug aan elkaar. Uit tests blijkt dat de ankers tweeënhalf maal te kort trekkracht hebben. Op zich is dat niet onveilig, maar de brug moet de komende honderd jaar wel meekunnen. Volgende week wordt aan de versteviging gewerkt.

Verkeer
Om deze werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren, is de Friesebrug in bovengenoemde week voor een deel afgesloten. Het verkeer kan het centrum nog wel in, maar er niet meer via de brug uit. Dit zorgt voor de nodige overlast.

Planning

Helaas leveren de extra werkzaamheden een vertraging op in de planning. In plaats van begin maart 2008 zijn de werkzaamheden voor zover we het kunnen inschatten op z'n vroegst april/mei 2008 klaar.

Informatie
De gemeente Alkmaar doet er alles aan de overlast van de werkzaamheden te beperken.. Meer informatie over het Bus-on-line project is te vinden op www.alkmaar.nl.


---

Meer informatie:
Elles Eikenaar, communicatiemedewerker gemeente Alkmaar, 072 548 8994.
-----------------------


---- --